Kyrkoavgift

Genom kyrkoavgiften ger du 1 % av din inkomst till din församling och det gemensamma arbetet i EFK.

Vill du komma igång nu? Här hittar du en anmälningstalongPDF och vanliga frågor och svarPDF.

Vad går din kyrkoavgift till?

Din kyrkoavgift kommer till nytta på många olika sätt! Titta på infofilmen här nedan och upptäck vad din kyrkoavgift kan gå till.

 

 

Ett smidigt sätt att ge!

Kyrkoavgiften handlar om 1 % av din beskattningsbara inkomst. Många betalar redan en kyrkoavgift utan att egentligen veta så mycket om den - men här och nu kan du välja att ge den till den gemensamma missionen via EFK och din lokala församling.

Du kan välja att ge 100 % till det gemensamma arbetet via EFK - eller att ge 50 % till det gemensamma arbetet via EFK och 50 % till arbetet i din lokala församling.

Meddela oss på EFKs Sverigekontor att du vill ge din kyrkoavgift till EFK att genom att fylla i den här anmälningstalongenPDF. Vi ordnar resten gentemot Skatteverket!

Du kan ge kyrkoavgift till mer än ett samfund. Du ger då 1 % till respektive samfund. Du kan enkelt avsluta eller förändra givandet genom att meddela respektive samfundskontor eller den församling du är folkbokförd i.

EFK hanterar dina inlämnade personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PUL) och vår PersonuppgiftspolicyPDF. EFK är anslutna och kontrolleras av Svensk Insamlingskontrolllänk till annan webbplats.

 

Anmäl ditt givande innan 1 november!

Första november varje år görs avstämning av anslutna till kyrkoavgiften. Håll datumet i minnet om du vill ansluta dig eller ändra ditt givande! Gör du anmälan innan 1 november kommer förändringen att ske från och med det kommande årsskiftet. Om du gör anmälan efter den 1 november kommer inte din ändring att gälla förrän året därpå.

Även om du går ur Svenska kyrkan finns ofta möjligheten att hyra en kyrka för exempelvis bröllop. Vad gäller begravningsavgiften tas den ut av alla inkomsttagare i Sverige och anges på din skattesedel.

Vanliga frågor och svar hittar du här!PDF

 

Att avsluta kyrkoavgiften

Avslut av kyrkoavgift som görs före 1 november gäller från påföljande år.

Du kan behöva avsluta kyrkoavgiften om du flyttar från en EFK-församling till en församling i annat samfund om du istället vill ansluta dig till deras kyrkoavgift. Då fyller du istället i den här talongenPDF!

 

Anmälningstalong och församlingsinformation

AnmälningstalongPDF (vid utskrift välj "dubbelsidigt" eller "duplex", så blir formatet rätt för "frisvar")

Material och kreativa tips som kan användas i församlingen:

Film att använda i församlingen:

För streaming:
Infofilmen finns även på Vimeo.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där hittar du också förra årets filmer med Hanslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Fredriklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.