Cilla: Jag kände hur Jesus kom in i mitt vardagsrum

Foto: Kristina Sandin

Cilla Eriksson är entreprenören som cyklat genom USA för att samla in pengar till traffickingoffer, sökt kärleken i dejtingprogrammet Tro, hopp och kärlek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och ordnat event för kristna singlar. För fyra år sedan, 28 år gammal, åt hon middag hemma i soffan när hennes liv förvandlades totalt.

En dröm gick i uppfyllelse när jag för några år sedan åkte till Chamonix i Frankrike för att vara skidlärare. Mina förväntningar var höga och jag föreställde mig Chamonix som en plats där solen alltid skiner, människor är vackra och trevliga och det är lätt att vara lycklig. Men så var det inte. Jag kände mig ensam och insåg att man behöver mer än fina fjälltoppar för att må bra. Så jag flyttade tillbaka till Sverige och till Stockholm och tänkte att det skulle vara omöjligt att bli ensam i en miljonstad. Men tyvärr var det precis det jag blev.

Istället flyttade jag till Falun och jag, som alltid varit en sökare, drabbades av en känsla att det måste finnas något mer i livet. Jag ropade till Gud och sa: ”om du finns måste du bevisa det för mig.” Någon dag senare satt jag hemma och åt middag i soffan när jag plötsligt kände en stark närvaro i rummet. Jag kände hur Jesus kom in i mitt vardagsrum! Känslan var mäktig och svår att förklara, men plötsligt var jag helt övertygad om att Gud fanns.

Jag gav upp allt och satsade på Gud

Efter den händelsen sökte jag upp Lugnetkyrkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och började gå deras Alphakurs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Innan hade jag haft många fördomar om frikyrkor och tänkte: ”hur kul kan det bli? Jag är nog en för rolig person för det här.” Men jag blev motbevisad. Efter kursen lät jag döpa mig och tre dagar senare talade Gud till mig; ”Cilla, jag vill att du cyklar i USA för utsatta kvinnor.” Först trodde jag att jag hört fel eller att Gud hyrt in en vikarie som inte hade koll på läget. Jag hade ju bara varit kristen i tre dagar och kände mig inte som rätt person för uppdraget. Men samma tilltal återkom, så jag gav upp allt och satsade på det Gud sa. Nu har jag hållit på med idrottsmission på heltid i fyra år.

Innan jag blev kristen drev jag företag och mycket handlade om pengar och yttre framgång. Jag är fortfarande en prestations-junkie, men jag har också landat i att jag inte är vad jag presterar. Framför allt är jag älskad av Gud.