StepOut är tillbaka 2020!

stepout praktik i mission

Till hösten 2020 finns det åter möjlighet att resa med praktikprogrammet StepOut och upptäcka vad mission handlar om i praktiken. Sista ansökningsdag 2020 är 15 april och antagning sker löpande från och med 15 mars!

- Efter två års uppehåll är vi väldigt glada över att berätta att StepOut är tillbaka.  Det är en riktigt bra chans att få erfarenhet av internationellt utvecklingsarbete och upptäcka vad mission kan handla om, och nu hoppas vi att många ska höra av sig, säger Thorine Arenius, samordnare på det Internationella programmet.

Varje år reser praktikanter, med undantag 2018-2019, till olika delar av världen för att lära sig av och göra insatser inom Evangeliska Frikyrkans internationella arbete. Programmet består av tre olika faser: förberedelsefasen, utlandsfasen och uppföljningsfasen. Som en röd tråd genom hela programmet går tre tematiska perspektiv: mission, kultur och utvecklingssamarbete.

- Vi ser ett behov av att erbjuda unga människor vägar till att pröva internationella uppdrag. När det nu återigen har öppnats en möjlighet för stöd till detta via SIDA och Svenska Missionsrådet med Stepout vill vi ta den. Långsiktigt är också Stepout ett sätt för oss att rekrytera människor in i tjänst för internationell mission, meddelar Ingemar Forss, missionsdirektor för Evangeliska Frikyrkan (EFK), och fortsätter:

- Det är en väg för de som är 20-30 år att se vad mission innebär i praktiken. I EFK finns flera olika sätt för unga att pröva sin missionskallelse och Stepout är ett av dem.

Är du mellan 20-30 år, tillhör och är engagerad i en lokal församling samt har ett intresse för mission? Då är StepOut något för dig!

Du hittar mer information på StepOuts hemsida! Öppnas i nytt fönster.