30 dagar i bön för den muslimska världen

Snart inleds Ramadan. Helen* är regionledare för EFKs arbete i Europa, Mellanöstern och Nordafrika och uppmuntrar oss att be för den muslimska världen under ramadan. Här skriver hon en reflektion kring Ramadan och coronakrisen.

”När ordförande för Göteborgs moské i en lokaltidning får frågan om den pågående krisen i världen kan föra samhället närmare varandra, blir svaret: ”Vi tänker inte på det sättet. Det är en prövning från Gud. En prövning är en prövning. Enligt islam handlar det inte om att vi ska lära oss någonting, vi ber för världen… att Gud ska förlåta oss och ta bort prövningen”.

23 april börjar Ramadan. Liksom kyrkorna runt om i världen är också moskéerna stängda och de troende uppmuntras att be hemma. Böneutropen har på många håll i Mellanöstern ändrats från ”kom till bön” till ”be där du är”. Fredagspredikan är inställd. Ramadan är en tid då många muslimer aktivt söker Gud och gemenskapen är mycket viktig. Årets Ramadan, då världens muslimer inte kan besöka sin moské kommer att bli utmanande för många.

Var med och be för världens muslimer under årets Ramadan! Bönerörelsen 30 dagar av bön startade 1992 för att uppmuntra kristna till bön för muslimer särskilt under Ramadan. EFK är ett av de samfund som står bakom bönekampanjen här i Sverige.

Be att Gud på ett särskilt sätt får uppenbara sin kärlek, att han är en Gud som älskar mitt i det som sker just nu. Att viruset, oron och rädslan inte är sänt av Gud som en prövning men där hans kärlek och hopp får lysa igenom allt.”

Beställ guiden "30 dagar i bön för den muslimska världen"

Den framtagna guiden för bön under Ramadan är ett bra redskap för den som vill be särskilt för världens muslimer under den kommande månaden. Böneguiden har varje dag en kort beskrivning av ett land, en region eller en inriktning med förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från i sin bön. Texterna kan användas tillsammans med andra men också för enskild bön.

Beställ bönekalendern genom att mejla info@efk.se. Swisha din symboliska betalning på 10 kr till 900 4037. Märk betalningen ”30 dagar i bön”.

 

*Av säkerhetsskäl nämner vi inte Helens efternamn.