Hopp och framtidstro när församlingarna i Eswatini möttes för årskonferens

Sandra Palm delar ett inledningsord på årskonferensen för EFKs partner Holiness Union Church (HUC) i Eswatini.

Så här i början av året är det dags för församlingar att se tillbaka på året som gått och fira det som man fått se Gud göra i sitt sammanhang. I januari möttes församlingsrörelsen i Eswatini, Holiness Union Church (HUC), för sin årskonferens, och EFKs missionärer Andreas och Sandra Palm var med. Här berättar Andreas om vad som avhandlades.

Konferensen inleddes med predikan från Sandra Palm. Mottot för denna säsong är ”Låt oss återbygga murarna i våra liv, i våra församlingar, vårt samhälle och vårt land" (Neh 2:17).

Mycket fokus låg på att ta emot rapporter och berättelser från året som gått i de olika verksamheterna. Ungdomsrörelsen gav en mycket fin rapport som mottogs med värme. Barnhjälpenprojektet för barn och unga i utsatta situationer, NCCP, söker mer samarbete med de lokala församlingarna då det behövs fler familjehem. I båda dessa verksamheter finns vi i EFK med och ger stöd.

Det har döpts 112 personer under det gångna året och givandet har ökat med 31 % 2022 jämfört med 2021 (2021 var ett covidår med månader utan möten).

Vi samlade in två kollekter under konferensen, en för pionjärsatsningar och en för nya teologistuderande. Det ger en framåtsträvande känsla!

Det är gott att mötas när det finns en god känsla av dialog och sökandet efter goda lösningar. I ett land där demokratin är urvattnad (milt sagt) är en församlingsrörelse som denna en stark motkraft.

Konferensen avslutades med rapport av hur mycket varje församling bidragit med till rörelsen (10 % av insamlade medel). De församlingar med störst givande, de som ökat mest i givande och de som har haft god administration fick en gåva i form av ny städutrustning.

Det var med hopp och framtidstro vi åkte hem från HUCs årskonferens.

/Andreas Palm, EFKs missionär i Eswatini

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.