Vår partner i Turkiet: "Många har förlorat precis allt"

Vår partnerorganisation i Turkiet delar ut mat, hygienpaket och andra förnödenheter till de som förlorat allt.

15 februari: Nu har det gått över en vecka sedan en dubbel jordbävning drabbade östra Turkiet och norra Syrien. Över 33 000 människor har hittats döda. Vår lokala partner i Turkiet berättar här om sin insats hittills.

"Vi har jobbat parallellt på flera platser med flera saker. Våra sök- och räddningsteam har fortsatt rädda liv ur rasmassor. När vi kom till ett område i Hatayprovinsen var vi den första hjälporganisation som nått dit! Då hade det gått över två dygn sedan den första jordbävningen slog till. Människor var desperata. Anhöriga grävde med bara händer i rasmassorna för att få ut familjemedlemmar.

Förutom att dela ut mat, vatten, filtar och andra förnödenheter är vi den enda hjälporganisation som har 'hygienlastbilar' som ger människor möjlighet att tvätta sig. Detta förebygger alla möjliga infektioner och sjukdomar. Dessutom har vi ett mobilt bageri som bistår både överlevande och andra hjälparbetare.

Nu har arbetet gått in i en ny fas där vi hjälper överlevare att komma till de tältstäder som byggts upp. Vi delar ut kläder, hygienset, blöjor, välling, mm. Vi ger också leksaker till alla barn som drabbats. Många har förlorat precis allt, är helt förtvivlade och ser ingen framtid. Om vi kan hjälpa barnen att åtminstone le så finns det hopp."

Ge en gåva

Swish/bankgiro: 900 55 88 (Ge för livet)

Märk din gåva ”TURKIET SYRIEN”

Du kan också ge en gåva via kort eller Swish Handel här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra gåvor gör stor skillnad

Genom Ge för livets katastrofinsamling är vi med och gör dessa livsviktiga insatser möjliga.

- Vi har nära kontakt med organisationerna som just nu arbetar på plats i rasmassorna och kaoset som råder. Dessa organisationer har stort förtroende i Turkiet och Syrien och har stor vana av att hantera humanitära krissituationer, säger Staffan Jenemark, kommunikationschef.

Insamlingen görs via Ge för livet, som är en del av Evangeliska Frikyrkan som har 90-konto.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du har frågor om insamlingen eller vill göra en satsning i din församling!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

Mejla mig!