Utbildning ger kvinnor kunskap och inflytande

Många kvinnor i Centralafrikanska Republiken saknar utbildning och möjlighet till försörjning. Detta gör dem extra sårbara. EFK stödjer tre skolor för att kvinnors utbildningsnivå ska stärkas.

Kvinnorna i Centralafrikanska republiken är diskriminerade och underrepresenterade i det offentliga livet. Många saknar utbildning och är hemma med barnen och sköter hushållet. Många saknar dessutom läs- och skrivkunnighet. Detta gör dem extra sårbara.  

Kvinnoskolor på tre orter

EFKs samarbetskyrka Eglise Evangéligue Baptiste (EEB) driver tre skolor för kvinnor i Carnot, Gamboula och Doaka med omkring 15 till 30 elever på varje skola. Kurserna är treåriga och riktar sig främst till de manliga pastorsstudenternas fruar, men även andra intresserade är välkomna. På skolorna lär kvinnorna sig allt från hälsa och vård av barn till jordbruk och matlagning. De lär sig också att sy barnkläder och sticka för att få en inkomst i framtiden. Teori varvas med praktik. Tanken är att kvinnorna ska föra med sig kunskapen när de flyttar tillbaka ut i byarna på landsbygden, så att fler får ökad kunskap för att bekämpa fattigdomen.

Projektet rekommenderas även för Ge för livet-kampanj.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anton Carlsson
Landansvarig för missionsarbetet i Centralafrikanska republiken.


anton.carlsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 45244
Insamlingsbehov: 466 000 kr

Insamlat: 80 591 kr Kvar att samla in: 385 409 kr