Utbildning ger kvinnor kunskap och inflytande

Många kvinnor i Centralafrikanska republiken saknar utbildning och möjlighet till försörjning. Detta gör dem extra sårbara. EFK stödjer tre skolor för att kvinnors utbildningsnivå ska stärkas.

Kvinnorna i Centralafrikanska republiken är diskriminerade och underrepresenterade i det offentliga livet. Många saknar utbildning och är hemma med barnen och sköter hushållet. Många saknar dessutom läs- och skrivkunnighet. Detta gör dem extra sårbara.

Kvinnoskolor på tre orter

EFKs samarbetskyrka Eglise Evangéligue Baptiste, EEB, driver tre skolor för kvinnor i Carnot, Gamboula och Doaka med omkring 15 till 30 elever på varje skola. Kurserna som är treåriga riktar sig främst till de manliga pastorsstudenternas fruar, men även andra intresserade är välkomna. Alfabetiseringskurser hålls på olika nivåer beroende på förkunskaper. Teori varvas med praktik. Exempel på kurser är utbildningspsykologi, pedagogik, sömnad, ekonomi, hälsa- och friskvård, bibelkunskap, matlagning, och mänskliga rättigheter. Många av dessa kvinnor kommer att få nyckelroller i de byar på landsbygden de flesta kommer att flytta till. Så som del av pastorsfamiljen kan de ha stor betydelse för att lyfta kvinnorna i såväl kyrkorna som samhället.

Projektet rekommenderas även för Ge för livet-kampanj.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anton Carlsson
Landansvarig för missionsarbetet i Centralafrikanska republiken.


anton.carlsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 45244
Insamlingsbehov: 466 000 kr

Insamlat: 427 219 kr Kvar att samla in: 38 781 kr