Gruppcharader

Man gör charader som ett lag, de andra lagen gissar, den som har rätt får poäng.

Göra lappar med roliga och kluriga charader man kan göra som grupp.

Man delar upp ungdomarna i lag, 3-4 i varje lag är lagom. Alla i laget är med och gör en charad tillsammans, de andra lagen gissar och det lag som gissar rätt får poäng. Eftersom det är roligare med lite roliga och kluriga charader så kan man som ledare vara tvungen att hjälpa till lite när lagen gissar och kanske vara generös med hur noga man är med orden. Här kommer några exempel på roliga charader:

  1. Två poliser tar en inbrottstjuv på bar gärning, sätter tjuven i bilen och kör över ett gupp.
  2. Två personer dricker kaffe vid ett fönster på ett kafé när en fönstertvättare börjar tvätta fönstret. En hund går förbi och kissar.
  3. Två vindsurfare blir påkörda av en båt.
  4. Polisen kommer och stoppar bråket.
  5. Två motorcyklister kör på en slingrig bergsväg när det plötsligt är två renar på vägen. De kör ner i diket.
  6. Två personer går på stranden och äter glass, plötsligt bajsar en fågel i ena glassen. Den andre personen skrattar skadeglatt och då bajsar en annan fågel i den andra glassen också.
  7. Två personer åker buss bakom varandra, den bakom är så inne i musiken i hörlurarna att han/hon trummar på personen framför och väcker hans/hennes bebis. Busschauffören kommer och säger till.
  8. En mamma med barnvagn är ute och går i parken när hon börjar titta på en fotbollsmatch. Då börjar vagnen åka iväg utan att hon märker det. Hjälten stoppar vagnen.
  9. En familj är ute och spelar Pokemon Go och fångar ett monster tillsammans.
  10. Två kompisar sitter i kyrkan tillsammans och lyssnar på en predikan, den ena somnar hela tiden och blir väckt av den andra. En annan gudstjänstdeltagare blir jätteberörd.
  11. Man kan också t.ex. göra scener från bibeln.