Cleuci: Relationen med Gud gör att jag fortsätter att kämpa

Cleuci. Foto: Kristina Sandin

Cleuci de Oliverira Farias är pastor i en församling i Altamira, i norra Brasilien, där EFKs partnersamfund CIBI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns. Utsattheten är stor i många områden i staden och i sitt arbete möter Cleuci många människor i svåra situationer. Hon ser att det är tack vare Guds kärlek som hon orkar ge av det hon har.

Jag är uppvuxen i ett kristet hem och har gått till kyrkan sedan jag var barn. När jag var 13 år gammal började jag läsa Bibeln och förstod att tron inte bara var något som var kopplat till oss som familj, utan att jag behövde ta ett eget beslut för att jag skulle få en personlig relation med Gud.

För mig handlar den första kärleken om entusiasmen som man har först i början, när man precis kommit nära Gud. Det är känslan av att man hela tiden vill vara Gud till lags – för man lever inte längre för sig själv utan för Gud. Allt man gör, gör man i första hand för Gud.

Jag måste hela tiden fortsätta att lära känna Gud

Som pastor möter jag många människor som lever i väldigt svåra livssituationer. I mötet med dessa svårigheter har jag märkt att det är tack vare relationen med Gud som jag står upp och fortsätter att kämpa. Visst har jag ibland tvivlat, men inte på Gud, utan på om jag har kvar den där första kärleken till honom.

Men så har jag insett att det viktigaste är att jag inte förlorar perspektivet av vem Gud är – och vad han gör för mig. Jag skulle inte kunna göra något av det jag gör om jag inte har en relation med Gud. Jag måste hela tiden fortsätta att lära känna Gud och umgås med honom, för att jag ska kunna ge något till de jag möter. Ju mer kvalitetstid jag ägnar tillsammans med Gud, desto mer fördjupas och växer min första kärlek till honom.