Dejan och Neira använder filmer för att nå ut med evangeliet

Europa sägs vara den enda världsdelen där den inhemska kyrkan inte växer och går framåt. Vi i EFK stöttar ett församlingsplanteringsarbete i Smederevo och Kovin som ligger på var sin sida av Donau, någon timme utanför Belgrad i Serbien. Arbetet leds av Dejan och Neira, ett ungt par från Makedonien som Gud kallat till Serbien.

Dejan och Neira bor i Kovin, där de leder arbetet i en serbisk församling. Men deras hjärtan slår extra för de drygt 60 000 människorna i Smederovo, på andra sidan Donau. De berättar att de nu har fått bra kontakt med både serb- och romafamiljer där. De har sett människor komma till tro, men dessa möter motstånd från sina familjer. I sitt arbete att nå ut med evangelium har de använt filmer, både Jesus-filmen och en film om Maria Magdalena, och detta har hjälpt människor till tro. Filmen om Maria Magdalena har ett tillhörande material som de använder för att träna lärjungar. Dejan och Neira drömmer nu om att kunna öppna ett center i Smederovo för att där kunna erbjuda kurser, utföra humanitärt arbete bland både roma och utsatta serber, samt filmvisning och vidare bibelstudier.

/Magnus, medarbetare i EUMENA

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.