"Fey": Trots att min familj hatar mig, ber jag för dem varje dag

I ett land i Sydostasien bor Fey*. I landet är det tillåtet att tro, men bara om du tror ”rätt”, det vill säga om du tillhör de religioner som myndigheterna har beslutat ska finnas i landet. Fey tror på Jesus och det får hon betala ett högt pris för, varje dag.

”Från och med nu är jag inte längre din mamma.”

När jag mötte Jesus började min familj att hata mig. Jag var sexton år gammal när mamma strök mitt namn ur de officiella registren över vilka som ingår i vår familj. Så skulle det vara tills jag slutade att bekänna Jesus. Men jag valde att inte lyssna på mamma. För jag vet att Jesus är sann och jag har sett och upplevt hans kärlek för mig.

Jag fick höra om Jesus

Min familj var fattig. Pappa dog när jag var liten och vi hade svårt att klara oss. När jag blev tillräckligt gammal skickade mamma mig till en stad en bit bort för att jag skulle få jobb och kunna hjälpa till att försörja familjen.

Tjejerna som jag flyttade in till i staden sålde sina kroppar, men jag hittade ett jobb som städerska. När jag tjänat ihop lite pengar började jag som lärling på en skönhetssalong. Där träffade jag Boua*, en kvinna som kunde lära mig om yrket. Hon var kristen och hennes man var pastor, och under de åtta månader som hon lärde mig om yrket, berättade hon också för mig om Jesus. Honom hade jag inte hört så mycket om innan, för i min by har ledarna bestämt att det bara finns två religioner: animism och buddhism. Att vara kristen är olagligt och ses som något utländskt och främmande. Men 2017 beslutade jag mig för att ta emot Jesus i mitt liv.

Folk märkte min förvandling

Trots att mamma och mina syskon hatar mig för min tro, saknar jag dem fortfarande och ber för dem varje dag. I somras besökte jag dem i två veckor och många i byn kunde märka min förvandling. De såg att mitt liv och jag som person hade förändrats. Folk frågade mig hur jag lärt mig att bli en god människa och jag svarade: ”Jesus har lärt mig, Han som dog på korset för mina synders skull. Jag vill följa den rätta vägen och ära Honom.”

Då blev människorna i byn rädda. Rädda för att bli arresterade och hotade – på grund av mig och min tro. Och ledarna i byn planerade att arrestera mig. När mamma hörde det sa hon åt mig att genast lämna byn och aldrig mer komma tillbaka, om jag inte slutar tro. Hon är rädd att jag ska hamna i fängelse.

Nu bor jag hos Boua och hennes familj. Jag vet inte hur min framtid kommer att se ut, men jag lämnar allt i Guds händer.

 

*Fey och Boua heter egentligen någonting annat. 

Mer om vad vi i EFK gör för förföljda kristna

I landet där Fey bor samarbetar vi i EFK med en underjordisk församlingsrörelse. Tillsammans med dem vill vi dela evangeliet med fler och stötta de nykristna som lider av förföljelse. Läs mer om EFKs arbete för den förföljda kyrkan och hur du kan hjälpa.

Artikeln är hämtad från tidningen Direkt som du kan prenumerera på gratis!