Frankrike: "Är det en avslutning - eller en överlämning och fortsättning?"

EFKs medarbetare Fredrik och Martine.

"Martine och jag kände en kallelse att tjäna bland muslimer och på 90-talet sände EFK oss till Niger för att arbeta bland tuaregfolket. Sedan blev det fyra år i Nordafrika med EFKs partner där. Sedan 2012 har vi nått ut till de många nordafrikanska migranter som kommit till södra Frankrike för att möta deras utsatthet och vittna om Guds kärlek."

Fredrik och Martine har i många år tjänat Gud utomlands, det senaste decenniet i Frankrike. Nu avslutas deras tjänst och de flyttar tillbaka till Sverige. Men de ser det inte som ett avslut - det är en överlämning och en fortsättning. Här berättar Fredrik mer.

"Det har varit en förmån att se hur Gud längtar efter att möta dessa människor och förvandla dem och deras situation, se Gud göra under i deras liv.

Nu avslutar vi snart vårt uppdrag efter drygt 11 år i södra Frankrike. Det kanske är bättre att säga att vi överlämnar stafettpinnen till andra! För Gud avslutar inte det han håller på att göra på en plats när EFKs utsända återvänder till Sverige. Nu har vi överlämnat församlingens lokaler till ett team franska kristna som fortsätter det verk Gud håller på att göra. Vi har också överlämnat våra kontakter med muslimska migranter som kämpar utanför det franska systemet. Andra människor med Guds hjärta för de utsatta i Frankrikes fattigaste område fortsätter att nå ut till dessa. Gud kan och kommer att göra mycket mer bland dessa människor. Det är hans verk som vi fått vara en del av!

Vi vet också att Gud kommer att fortsätta vara trofast mot oss i Sverige. Han vill använda oss och låta oss få vara med i det han gör bland utsatta, marginaliserade människor. Vi kommer att få se under ske i Sverige också för Gud är densamme i Sverige som han är i Frankrike."

/Fredrik Karlsson, EFKs utsände i södra Frankrike.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.