Här har Camila fått blomma ut

Camila har utvecklats mycket sedan hon började att delta i aktiviteterna. Numera är hon en glad tjej som tycker om att leka med andra barn.

I staden São Félix i nordöstra Brasilien finner vi Camila. En 9-årig flicka som länge var tystlåten och blyg.

Camila pratar inte så mycket. Men berättar att hon bor tillsammans med sin mamma, styvfar och två bröder i ett litet hus. Hennes mamma försöker livnära sig och familjen på att sälja hantverk. Det gör det väldigt svårt för dem att kunna äta ordentligt och att betala räkningarna.

På mors dag deltog Camilas mamma i ett firande som ordnades. Hon var väldigt glad och berättade att Camila hade utvecklats så mycket, att hon alltid kom hem glad. Mamman insisterar att dottern ska vara delaktig i Barnhjälpens projekt för hon ser hur viktigt det är för henne.

Camila missar aldrig en aktivitet och gör alltid en poäng av att hon är den första som kommer dit. Efter en tid i projektet blev Camila mer kommunikativ och idag uppskattar hon verkligen att leka med andra barn.

På en av festligheterna som projektet arrangerade delades gåvor ut till alla barn. Camila fick kläder och hårdekorationer. Hon var så glad och sa att hon nästan aldrig får presenter.

Andréa Holmgren, Brasilien