Maria: Jag påminns om orden ”Bli stilla och besinna att jag är Gud”

I den rådande pandemin påminner Maria Finnevidsson, regionledare för EFKs arbete i Asien, oss om orden i Psaltaren 46:11.

”Vem kunde ana att viruset som vi hörde om från fjärran land skulle nå ända in i våra vardagsrum. Idag är vi alla på något sätt, mer eller mindre, påverkade av coronapandemin i vårt dagliga liv. Nära och kära drabbas av arbetslöshet, mor-och farföräldrar får ligga för döden utan anhörigas närvaro, vi firar gudstjänst via webben och vårt sociala umgänge sker via skärmen. Och samtidigt hör vi från våra kristna syskon runt vår värld om människor som inte längre har någon försörjning och riskerar att dö av svält. Vi hör om individer och hela byar som försätts i isolering och som inte kan komma ut för att få hjälp.

Mitt i denna coronapandemi har jag blivit påmind om orden från Psaltaren 46:11: ’Bli stilla och besinna att jag är Gud’. Jag har behövt stanna upp istället för fixa, greja och planlöst släcka bränder i egen kraft. Jag har behövt överlämna allt till Gud, men samtidigt hitta lugnet så allt brus runt mig tystnar. I den stillheten har jag sedan försökt låta Gud leda så jag kan urskilja Hans väg.

Kanske kan detta få bli en påminnelse till oss alla. ’Bli stilla och besinna att jag är Gud’.”

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg!öppnas i nytt fönster