Mina: "Jag började räkna med Gud på ett nytt sätt"

Efter ett halvår på Götabro åkte Mina Sigurd till Zambia för att göra sin praktik. Där mötte hon en helt annan vardag - men samma Gud.

– Efter detta började jag på ett nytt sätt räkna med Gud och se honom som en självklar del av mitt liv.

Text och foto: Julia Martinsson. Den här texten publicerades först i EFKs tidning Direkt. Länk till annan webbplats.

Mina berättar hur de i teamet hon åkte med hade en post-it-lapp där de drog ett streck för varje dag de var utan elektricitet i sitt hus. Det visade sig bli alla dagar utom två. Den ena av dessa dagar hade deras packning blivit dränkt i vatten, den andra stod de i ett tufft besked. Mina förklarar det som Guds omsorg:

– Det var så häftigt, det kändes som att Gud tänkte ”idag klarar inte tjejerna av ett strömavbrott, det blir för mycket” typ.

Hon skrattar men det märks hur hon verkligen menar det hon säger. Att behöva be och förtrösta på att Gud bryr sig om de mest basala sakerna blev vardag, en inställning hon tagit med sig hem.

– Det är kanske inte så att jag idag ställer mig och ber för att elektriciteten ska komma tillbaka som vi gjorde då. Men de små saker jag står inför här vill jag bjuda in Gud till, för att han ska få bli en del av allt det. Jag har aldrig känt att Gud har varit så närvarande som under tiden jag var iväg. Och det var ju inte för att Han var närmare, utan för att jag var mer närvarande och var beroende av att vända mig till honom i de enkla, vardagliga sakerna.

Uppmuntran från Gud

Det hörs på Mina att mötet med människorna gjorde avtryck.

– När man mötte människor i Zambia så stannade de upp, de såg det som en välsignelse att Gud sände människor i deras väg. Det är verkligen något som jag vill ta med mig därifrån. Det är så lätt att vi här hemma har så mycket mål under våra dagar att allt som kommer i vägen för det verkar bli ett hinder, istället för att se det som en uppmuntran från Gud.

Praktikperioden gav mersmak. Efter året på Lärjungaskolan valde Mina att teama genom Teen Challenge. Hon hamnade i en liten församling i Värmland, en vardag som blev en stor kontrast till livet i Afrika.

– Men där hade jag med mig jättemycket från Zambia. Just att se det stora i det lilla, att fokusera på det vi har och inte på det vi inte har.

Med tacksamhet i rösten avslutar Mina:

– Efter dessa år började jag på ett nytt sätt räkna med Gud och se honom som en självklar del av mitt liv.

Om Mina Sigurd

21 år, jobbar på Teen Challenge med marknadsföring, mentorskap och teamverksamhet.

"Under mitt år på Lärjungaskolan på Götabro fick jag inse att allt jag vill med mitt liv är att älska Jesus. Teen Challenge formade mig både att förstå mitt beroende av Gud, och också kapaciteten Han lagt ner i mig."

Läs mer på gotabro.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och teenchallenge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen