Möt styrelsen - Per-Inge: ”Jag längtar efter att kyrkan får ta mer plats i samhället inom det sociala området!”

Evangeliska Frikyrkans styrelse består av tretton personer som är geografiskt utspridda i Sverige men med samma längtan; att få fortsätta leda vår rörelse på bästa sätt. Nuvarande styrelse kommer sitta till minst 2022. Men vilka är det egentligen som sitter i vår styrelse? Här får vi lära känna personerna lite bättre.

Namn: Per-Inge Andersson
Ålder: 60+
Stad: Arlöv/Malmö
Församling: Hyllie Park kyrkan
Sysselsättning: Hyllie Park folkhögskola

Per-Inge har tidigare varit pionjärpastor men jobbar idag som rektor på Hyllie Parks folkhögskola. Han sitter i flera styrelser som tex. Furubord folkhögskola, Hela människan Malmö och Malmö frikyrkosamråd m.m.

- Jag brinner för sociala och diakonala frågor samt utbildning och folkutbildning. Jag längtar efter att EFK just nu ska få se en utveckling där kyrkan tar med plats i samhället inom det sociala området tex. Genom idéburet och offentligt partnerskap som kan betjäna församlingsrörelsens medlemmar.

- Om fem år drömmar jag om en rörelse där vårt internationella arbete och inriktning är lika självklar i det svenska kontexten. EFK församlingar är både en viktig röst och utförare för att möta sociala behov. Jag vill skicka med Markus 2:4-5 ”Men när de inte kunde tränga sig igenom folkmassan och komma fram till Jesus gjorde de hål i taket ovanför honom. Genom öppningen firade de sedan ner bädden med den förlamade. 5 När Jesus såg deras tro, sa han till den förlamade: ”Min son, dina synder är förlåtna.”

Min dolda talang: Jag kan göra en bohulänsk äggaost!