Patrik och Therese: "Att få vara del av något större – det är stort!"

”Att äntligen få vara på plats i vårt nya hemland känns fantastiskt, men det har också inneburit stora förändringar”, säger Patrik och Therese som för några månader sedan reste till Asien för att börja tjänst i EFKs gemensamma arbete. Här skickar de en hälsning.

”Vi heter Patrik och Therese och är nya utsända medarbetare i Asien. Att äntligen få vara på plats i vårt nya hemland känns fantastiskt, men det har också inneburit stora förändringar. En utmaning är att möta allt det nya, en annan är att lära sig ett helt nytt språk. Det gäller också att försöka hitta sina styrkor i det arbete vi har. I allt detta känns det viktigt att kunna vila och vara nära Gud.

Det är en stor glädje att få se vad arbetet gör för människor och sammanhang här i Asien. Vi har fått möta engagerade människor, från församlingsrörelsen i Sverige, till projektledaren för ett barnrättsarbete i norra Thailand. På så sätt har vi fått se att olika delar binds samman och hör ihop och fått uppleva glädjen i det. Det är en resa vi får göra tillsammans. Att få vara en del av något större, det är stort! En annan glädje är att se hur arbetet sker över tid. Någon har gått före, någon annan kommer efter. Det får ta tid att vara någon annans medvandrare och ibland är det precis det som behövs. Här får vi finnas med. Att få följa Jesus i detta är den största glädjen!”

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i december 2021. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.