Mötte Jesus och klippte sönder sina amuletter

I Sydostasien samarbetar vi i EFK med en partnerkyrka som det första halvåret 2023 har döpt nästan 100 personer. Detta trots att landet har väldigt begränsad frihet vad gäller att dela sin tro och övertygelse med andra.

Vår partnerkyrka arbetar med att hjälpa unga människor som söker sig från landsbygden till storstan för att hitta arbete eller börja studera. Flytten kan innebära stora risker att bli utnyttjad på olika sätt, särskilt i de fall då det där jobbet man blivit lovad faktiskt aldrig fanns.

Mr Khut och Mr Som är 20 år gamla och kommer från en by där man tillber andar och väsen i naturen. Första gången de mötte en kristen person var när de lämnade sin by för att arbeta i en av stadens stora textilfabriker. De hade aldrig tidigare hört talas om Jesus eller hört evangeliet.

En dag när deras skift på fabriken var slut kom pastor Phet och hans fru för att hämta upp de som ville följa med på gudstjänst i deras kyrka. Mr Khut och Mr Som var ju inte kristna men efter att ha pratat en stund med pastorn bestämde de sig för att följa med. Under gudstjänsten fick de möta Jesus och båda två bestämde sig för att börja följa honom. Det blev en rejäl omvändelse och i samband med detta klippte de av sig sina amuletter som de bar som skydd mot onda andar. Trots att de ständigt möter motstånd och orättvisor fortsätter både Khut och Som att dela med sig av sin tro till människor de möter.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.