Vecka 1-2, 1 – 13 Januari

Basjkortistan

Adam och Gud

Svenskar besöker regelbundet Basjkortistan för att stödja landets baptistförsamlingar i deras arbete med församlingsgrundande och sociala projekt. I huvudstaden Ufa uppskattar man att det finns 10 000 gatubarn. Församlingarna gör stora insatser för att rädda barnen från gatan och ge dem en ny framtid. Varje sommar samlar man gatubarn och drogberoende ungdomar till läger, totalt når man på detta sätt mellan 450-500 ungdomar. Många barn räddas på detta sätt undan missbruk till hopp om en bättre framtid.

Församlingarna har även startat två center för missbrukare och ett tredje är på gång. Många har genom detta arbete kommit till tro och är nu ledare i baptistförsamlingarna. EFKs missionärer är viktiga för att följa upp utvecklingen och ge råd i olika frågor.

Helenelundskyrkan i Stockholm (www.helenelundskyrkan.se)

 Helenelundskyrkan är en församlingsplantering som startades år 2007. Det hela började med att Sollentuna Baptistkyrkan skulle läggas ned och en ny grupp utifrån Korskyrkan i Stockholm fick möjlighet att grunda en ny församling i Sollentuna med kyrkolokalerna som samlingsplats. Församlingen består till stor del av barnfamiljer vilket gör att fokus till stor del ligger på barn, ungdom och föräldrar. Församlingen har 21 formella medlemmar och leds av pastorsparet Johan & Karin Valinder som båda är anställda på deltid.

Askers baptistförsamling (www.asker-betel.se)

Adam och Gud

Idag har Askers Baptistförsamling cirka 94 medlemmar. Församlingen har en kör och en blåsorkester. Barn- och ungdomsverksamheten omfattar Öppet Hus (fritidsaktiviteter på onsdagskvällarna) och en tjejgrupp samt söndagsskola. Dagledigträffar arrangeras två gånger i månaden tillsammans med Betaniaförsamlingen i Odensbacken, och är en populär samling främst för de äldre. Gemensamt med de övriga kyrkorna i Östernärke drivs en Andrahandsaffär i Odensbacken, där överskottet går till olika missionsprojekt. Församlingen underhåller missionärer i Thailand. Askers Baptistförsamling är ansluten till Svenska Baptistsamfundet och Evangeliska Frikyrkan.

Bed för:

  • Be för de som arbetar i Basjkortistan.

  • Be om fortsatt framgång i församlingarnas arbete med att rädda barnen från gatan.

  • Be för det växande arbetet bland missbrukare, att de center som startats kan ge bra vård och hjälp till alltfler behövande. Be om en ny attityd till alkoholen och drogerna i samhället i stort.

  • Ett fortsatt växande barn och ungdomsarbete i Helenelundskyrkan där unga på ett naturligt sätt får upptäcka Gud

  • Helenelundskyrkans hemgruppsarbete. Under våren kommer våra hemgrupper att behöva delas för att ge plats för fler att komma med.  - Be att dessa delningar ska gå bra.

  • Helenelundskyrkans pastorer Johan och Karin Valinder. De väntar sitt andra barn i januari. Be att denna omställning i familjen ska gå bra och att de på ett bra sätt ska kunna fortsätta leda församlingen.

  • Be för Askers Baptistförsamling och deras pastor Ragnar Åberg.

  • Be för personal och elever i skolan som börjar vårterminen vecka 2.