Vecka 3, 14 - 20 Januari

Evangeliska Frikyrkans folkhögskolor

Evangeliska Frikyrkan är huvudman för tre folkhögskolor, nämligen Hyllie Park folkhögskola i Malmö, Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa och Örebro Folkhögskola, Vivallaområdet i Örebro samt Götabro.

Alla tre skolorna har ett brett kursutbud som inte bara betjänar ett kristet samfund utan gör en allt större samhällsinsats genom att erbjuda många kurser för människor i utanförskap. Här är några exempel:

EFKbön

Hyllie Park folkhögskola: Svenska för invandrare, Kulturkursen i samarbete med Galleri Nordica i Kunming, Kina, Akademi för Ledarskap och Teologi samt en församlingsbaserad distansutbildning kallade Bibelskola Nära.

Liljeholmens folkhögskola: Bibelskola med tre delar nämligen musik, skrivande och bild. Skolan erbjuder också utbildningar i själavård och diakoni.

Örebro Folkhögskola: Är uppdelad på två delar där Götabro är ett internat medan skolan i Vivalla har dagelever. Götabro erbjuder Allmän kurs, Bibelskola och Fritidsledarutbildning.

Vivalla är ett mångkulturellt område med hög arbetslöshet. Skolan vill finnas till med ett långsiktigt engagemang för människor i utanförskap för att förändra området – vara en motor för det civila Vivalla.

H20 (www.h2o-gbg.se)

H20 står för orden, “hopp, hänsyn, och omsorg”. Vi vill vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg till de människor vi möter vid våra samlingar och ute i Angered. Vår tro är att vi inte kan göra detta på egen hand. Det krävs mer än människor som arbetar hårt tillsammans. Det krävs mycket mer. Vi kan bara vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg om vi själva bottnar i en källa. För oss är den källan den verklige Jesus.

 Vi är en grupp av människor och sammanslutningar som blivit uppmuntrade, utmanade och nyfikna att lära oss mer om den verklige Jesus. Vi känner en djup tacksamhet. Vi vet att vi är fattiga och trasiga. Jesus har varit vårt hopp, visat oss hänsyn och fortsätter att visa oss omsorg. Vi behöver ständigt återupptäcka honom i våra liv. Vår bön är att vi ska kunna återspegla honom i vårt samhälle och dela med oss av vad vi har fått.

EFKbön

 Vårt mål är att bygga ett nätverk av människor och grupper i Angered och Göteborg som växer i tacksamhet till den verklige Jesus och som delar med sig av hans vänlighet och medlidande med alla människor som vill ta emot det.

 H2O drivs och leds av ett internationellt team. Teamledarna Marcus och Karen Fritsch (till vänster) kommer från Tyskland. Anna och Douglas Molgaard (till höger) kommer från Sverige respektive USA. Tillsammans med en internationell kärngrupp utgör de ett team som arbetar för att göra skillnad i Angered och utöver Göteborg.

Östervåla (www.korskyrkan.in)

efkbon

Vi är en liten församling på lite drygt 60 medlemmar i ett samhälle i nordvästra uppland, där det bor ungefär 3000 människor. Vi har ett positivt år bakom oss på många sätt. Vi har fått döpa och hälsa flera stycken välkomna in i gemenskapen. Vi har ett stickcafe' på tisdagar dit det kommer många människor som vi får berätta om Jesus för. Några därifrån har också gått vår alphakurs under året. Söndagsskolearbetet har växt så mycket under året att vi nu behöver fler ledare…angenäma problem! Ungdomsarbetet har vi tillsammans med övriga församlingar i närområdet. Där får de god gemenskap och undervisning. Ett par ungdomskonferenser om året brukar de fixa tillsammans också. Vi kommer under våren att fortsätta med vår Israelkonferens som vi ser mycket fram emot! Från och med nu och fram till sommaren ska vi studera det här med bön och fasta lite mer ingående. Vi upplever att Gud vill/behöver bryta igenom på flera områden. Och sitter man fast behöver man fasta!

 "Min bön är att din gemenskap med oss i tron ska visa sig verksam och ge en klar insikt om allt gott som vi äger tillsammans i Kristus" Filmon v.6

/Magnus Lilja, pastor i församlingen

Bed för:

  • Be för Hyllie Park folkhögskola med dess rektor Per-Inge Andersson.

  • Be för Liljeholmens folkhögskola med rektor Daniel Bjurham i spetsen.

  • Be för Örebro Folkhögskola med rektor Peter Hovlund.

  •  Den andliga utvecklingen hos de människor församlingen har kontakt med. Gud drar människor till sig, så be att Han öppnar deras hjärtan. Be för teamet om frimodighet och vishet i mötet med alla människor.

  •  Be för att ledarskapet i Korskyrkan, som är delvis nytt, kommer i funktion på rätt sätt!

  • Be för diakon och omsorgstjänsten i Korskyrkan, att fler känner kallet och att tjänsten får nytt liv och inriktning!

  • Be för att Korskyrkans församling på rätt sätt kan ta hand om de som är nya i tron och i församlingen!

  • Be också för att Korskyrkans församling hittar nya vägar ut med evangeliet i samhället!

  • Be framförallt att vi alla får lära känna Jesus ännu mer, ännu innerligare, det är där det börjar… och slutar!