Vecka 4, 21 - 27 Januari

Kolkata, Indien

Den nationelle pionjärarbetaren Vinod Prasad som har stöd från Ryttargårdskyrkan i Linköping skriver i sin senaste rapport:

EFKbön

- Jag arbetar i sydöstra delen av Kolkata sedan fem år tillbaka. I det område som jag når ut till har vi 11 husgrupper och varje söndag kommer 40-50 personer till den gemensamma gudstjänsten i en lokal som vi hyr. Min vision är att nå ut till ett område som täcker fem stationer längs järnvägen i vårt område.

I slutet av förra året döptes 22 personer och dagen efter blev 18 av de nydöpta fyllda med den helige Ande. Vi har också sett några mirakulösa helanden. En baby som enligt läkarna skulle födas med allvarliga skador föddes helt normal och växer nu upp helt frisk och utan funktionshinder. Slut citat.

Flera av de pionjärarbetare EFK stöder i Kolkataområdet berättar om omvändelser och dop. Det mesta av stödet går till mycket fattiga områden i Kolkatas förstäder.

vstånd mellan stycke

Elimförsamlingen i Skärholmen (www.elimkyrkan.org/elimkyrkan-skarholmen)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avstånd mellan Stycke

Elimkyrkan Skärholmen är en församling som inom kort, efter ett par års planteringsarbete, blir en självständig församling och som genom olika former av samarbete ingår i Elimparaplyet i StorStockholm. Vi samlar många olika nationaliteter, och framför allt barnfamiljer, på gudstjänst och i cellgrupp. Många människor i Skärholmen lever sina liv väldigt lokalt. Vår längtan är att vara en öppen, lokal kyrka i Skärholmen. Viktig input för oss är New Wine rörelsen.

EFKbön

Korskyrkan i Norrköping

Korskyrkan är en centralt belägen frikyrka i Norrköping med cirka 250 medlemmar.

Avstånd mellanStycke

Bed för:

  • Be för de pionjärarbetare som EFK stödjer i Indien dels genom församlingen New Life och dels genom vår partner i Indien.
  • Be för ledarskapet i våra samarbetsorganisationer att de kan utveckla arbetet på ett bra sätt genom att träna pionjärarbetarna  både i bibelkunskap och församlingsbyggande.
  • Be att Gud kallar fler arbetare till den växande församlingsrörelsen i Norra Indien.
  • Ett genombrott för evangeliet i Skärholmen - att vi får fortsätta nå nya människor.
  • En egen lokal att bedriva vår verksamhet i.
  • Guds vilja får ske i organiserandet av att bli en självständig församling.
  • Be för de nykristna och deras kontakter. Be om beskydd för dem.
  • Be för församlingarnas alla kontakter. Människor som  regelbundet besöker Gudstjänster och samlingar, att de ska komma till tro och överlåta sig till församlingarnas gemenskap.
  • Be för Korskyrkans smågrupper i församlingen och att fler ledare och grupper ska växa fram.
  • Be för Korskyrkans gudstjänster för arabisktalande, och väckelse bland alla arabisk talande nysvenskar i Norrköping.
  • EFKs styrelse som möts 25-26 jan till sammanträde.