Vecka 5, 28 januari – 3 februari

EFKbön

Kristen tv-produktioner i arabvärlden

Middle East Media (MEM) gör tv där man tar upp sociala frågor, alltid ur ett kristet perspektiv. Ett verktyg för att nå muslimer är att göra professionell tv i form av barnprogram, drama och serier med ett kristet budskap i grunden, men som är så bra producerade att man även vill sända dem i sekulära tv-kanaler i Mellanöstern. Hela syftet med deras arbete är att nya människor ska få en chans att personligen lära känna Gud. Man försöker få fram ett annat perspektiv på Gud än det islamska utan att konfrontera och tala nedvärderande om islam. Idag når MEM 22 arabisktalande länder och har miljontals tittare.

Nytt stycke

Centrumkyrkan i Sala (www.cksala.se)

EFKbön

Vi är en församlingsplantering i Sala som planterats ut ur landsbygdsförsamlingen Centrumkyrkan i Heby. Planteringen i Västmanland är också en profetisk moteld mot att det har lagts ned flest församlingar i Sverige i just Västmanland, och att en ny tid av nya församlingar skall planteras på nytt.

 Vi vill bygga en kyrka med låga trösklar, det är lätt för den ovane att komma på våra Gudstjänster, samtidigt som vi har en Karismatisk ton. Vi säger: Nära varandra - Nära Gud. Människor skall få möta andra människor, men också möta Gud i alla våra samlingar, genom Andens gåvor.

 Vi har funnits i snart två år, och förutom våra Gudstjänster, hemgrupp och bönesamlingar arbetar vi utåtriktat med Socialt Arbete (öppen kyrka, där vi bjuder på frukost, fika, tvättar och delar ut kläder samt andakt med gemenskap), Loppis, Alpha, finnas på gator och torg, samt varit med på lokala mässor.

/Andreas Tofters, Centrumkyrkan Sala

 Nytt stycke

Bergslagskyrkan i Nora (www.bergslagskyrkan.se)

Bergslagskyrkan i Nora är en församling som ligger i Bergslagens pärla Nora. Församlingen, som sedan 2008 är en sammanslagning mellan den tidigare Betelkyrkan (EFK) och Filadelfiaförsamlingen (Pingst), består av 117 medlemmar.

Församlingens arbete riktar sig till människor i alla åldrar och våra verksamheter består i huvudsak av Gudstjänstfirande, Söndagsskola, Barn- och ungdomssamlingar och Cafékvällar.

EFKbön

Bergslagskyrkan driver också Secondhand butiken ”Gåvan” som är ett samarbete med PMU, här finns ett stort engagemang från flera av församlingens medlemmar, men också människor utanför församlingen finns med och driver arbetet där.

Vi är väldigt glada att vi under det gångna året fått flera barnfamiljer till församlingen, samt att vi haft 3 kvinnor som döpts in i församlingen. Vår församlings vision är att: ”Vi vill göra Jesus Kristus känd, trodd och efterföljd i Nora”.

/Karin Forsling, Bergslagskyrkan

 Nytt stycke

EFKbön

Jesus till barnen

Den 1-3 februari händer något unikt i svensk kristenhets historia. En nationell, ekumenisk barnledarkonferens går av stapeln. Vi gör detta för att vi tror att uppgiften, att ge Jesus till barnen, ligger på Guds hjärta. Och vi gör det därför att vi förstår att vi behöver varandra för att uppdraget ska kunna utföras. Över 1 000 personer från hela Sverige, från alla kyrkor och samfund, kommer för att vara med, bli inspirerade, skapa nya kontakter och möta Gud, för att sedan fortsätta att ge Jesus till barnen.

/Maria Furusand, Elim Stockholm

 Nytt stycke

Bed för:

  • för producenter och medverkande i Middle East Medias programarbete. Be om kreativa idéer för nya produktioner som kan beröra människor i arabvärlden.

  • för alla miljoner tittare som regelbundet ser programmen.

  • Be om ekonomiska resurser för MEM som ger dem möjligheter att fortsätta sitt viktiga arbete och nå fler människor.

  • Feridah Hannah som i 25 år arbetat med att nå muslimer med det kristna budskapet genom media.

  • Att vi förmår hjälpa de tilltufsade som kommer till Centrumkyrkan, till ett upprättat liv i Kristus och i församlingen

  • Att det blir fler skördearbetare i Sala, i synnerhet hjälp att arbeta med ungdomar

  • Söka Salas bästa - Vara med och be för vår stad som har mycket problem under ytan, att ryktet går om att Gud gör något nytt i stan.

  • Bergslagskyrkans Alpha-kurs  som startar i februari.

  • Bergslagskyrkans barnarbete. Vi har nyligen anställt en person för att särskilt arbeta med de barn/barnfamiljer som finns med i vår församling bl.a. i vår nystartade söndagsskola.

  • att det engagemang som Bergslagskyrkans medlemmar visar i form av ”arbetsglädje” i och för församlingens olika verksamheter och vår kyrka fortsätter och ger ringar på vattnet.

  • Deltagarna på den stora ekumeniska nationella barnledarkonferensen