Vecka 7, 11 - 17 februari

EFKbön, b

Stipendier till unga i Sydafrika

Sydafrikas utbildningssystem räknas till Afrikas bästa . Att studera i Sydafrika är inte gratis och det är långt ifrån alla som har råd till det. EFK stöder därför ungefär 30 unga personer med stipendier genom samarbetskyrkan Holiness Union Church, HUC. Liknande stipendier finns för ungdomar i Tanzania, Zambia, Mozambique och RCA. Stipendiaterna utbildar sig bl.a till läkare, tandläkare, sjukvårdare, lärare, pastorer och evangelister.

Johanna Rudolfsson,  EFKmissionär i Afrika med Neilsprut boendeort är ansvarig för stipendieprogrammet sedan ett år tillbaka. Hon jobbar med att utveckla programmet och följa upp de ungdomar som ingår i stipendieprogrammet.

Elim Västerort, Stockholm, (www.elimkyrkan.org/elimkyrkan-vasterort)

EFKbön

Elimkyrkan Västeort är en ny plantering sedan år 2010. Vår vision är att göra västerortsbor (Stockholm) till medvetna, helt överlåtna Jesusefterföljare. Vi drömmer om en församling med tusentals medlemmar som planterar nya församlingar över hela landet och internationellt. År 2010 började vi med cellgrupps/lärjungagrupps samlingar 1 gg/vecka och en onsdag i månaden hade vi gudstjänster. Vi var då ca 10 personer i gruppen (4-5 st helt överlåtna till uppdraget).

Idag driver vi lärjungagrupp på onsdagar, bönegrupp på fredagar, vi delar ut matkassar till behövande en gång/månad. Nitiskt går vi bönepromenader i Hallonbergen varje lördag. Vi försöker knyta kontakt med människor i området genom detta och genom att bjuda på fika och bön i centrum regelbundet. Vi har mött lite motstånd från centrumledningen och förra våren blev vi av med tillståndet att stå i centrum och bjuda på fika, men vi har nu fått tillbaka det, men får endast stå utanför… Vi får inte längre vara i kulturcentrum för våra lärjungagruppsträffar, utan har flyttat ner dem till fiket. Vi samlar idag i genomsnitt ca 20 personer på våra gudstjänster som vi har 2 ggr/månad.

/Patricia & Tomas ask pastorer Elimkyrkan Västerort

EFKbön

Betelförsamlingen i Fornåsa, (www.fornasabetel.se Länk till annan webbplats.)

15 km öster om Motala utmed vägen till Linköping ligger Fornåsa, ett samhälle med c:a 400 inv. Här bildades Betelförsamlingen år 1933 och är idag en livaktig frikyrka med c:a 60 medlemmar. Relationen till samhällets invånare, skolan och ideella organisationer är mycket öppen och god. Speciellt samarbetet med Hembygdsföreningen är mycket positivt med gemensamt Valborgsmässofirande och friluftsgudstjänst på Nationaldagen.

Gud har öppnat stora dörren för vår församling att nå ut till barnen i Fornåsa med budskapet om Jesus. Tillsammans i de olika barngrupperna, Mini (6-9 år), UK (9-12 år) Tonår, Ssk och barnkören ”Hopp” kommer c:a 50 barn/ungdomar varje vecka till de olika aktiviteterna.

/Börje Andersson , pastor i Betel, Fornåsa

Be:

  • för Johanna Rudolfsson och hennes viktiga arbete i flera länder i Afrika med uppföljning av projekt, stipendiater samt  kontakter med EFKs partner i framförallt RCA.

  • för de stipendiater som just nu utbildar sig i en rad länder i Afrika. Be att de ska bli en resurs för både det evangeliska och sociala arbetet i sina hemländer.

  • om mogna, välutbildade och överlåtna kristna som kan bli viktiga ledare i framtidens afrikanska kyrka.

  • om fler arbetare till Elimkyrkan Hallonbergen som är villiga att betala priset för Guds Rikes utbredning.

  • om att Elim Västerort får se människor ta emot Jesus och döpas.

  • om att Elim Västerort får goda relationer med centrumledningen.

  • att den öppna och positiva kontakten med skola och barnfamiljer få fortsätta i Fornåsa.

  • för ett genombrott i alla kontakter Betel i Fornåsa har så flera personer vill ta emot Kristus till frälsning.

  • för hur vi i Betel i Fornåsa kan arbeta så inte vi tappar kontakten med barnen när de blir tonåringar.

  • för deltagarna på pionjärkonferensen den 15-17 februari i Lötenkyrkan i Uppsala. Be också för Michael Frost som är huvudtalare och de andra talarna.