Vecka 9, 25 februari – 3 mars

Församlingen som berättar om Jesus med hjälp av konserver och blomkål.

EFKbön

Sam och Boel Jubrant arbetar som missionärer i Baptistkyrkan i Nice. Nice är en stad där både fattiga och rika trängs om utrymmet. En vanlig måndag kommer cirka 90 personer till Baptistkyrkans lokaler, de allra flesta fattiga, dels emigranter som kommit de senaste åren men även alltfler franska ensamstående mödrar. De som kommer måste visa papper från socialen att de har rätt till socialbidrag.

Ända sedan första världskriget har församlingen varit engagerad i diakonalt arbete bl.a. denna matutdelning. Sam och Boel som leder församlingsarbetet ser det diakonala arbetet som en bra möjlighet att bygga broar och skapa förtroende för baptistförsamlingen och vad de står för.

Råby husförsamling, Västerås

EFKbön, b

Råby husförsamling är en nystartad församlingsgemenskap i Västerås (startade hösten 2011), där fokus ligger på att vara en lärjunge till Jesus och göra nya lärjungar, mitt i våra vardagliga liv. Vi är ca 6-8 personer som samlas regelbundet för att äta tillsammans och tillbe Jesus som vår Herre. Vår tanke och vision är vidare att få se ett nätverk av många enkla husförsamlingar växa fram i Västerås, med omnejd, där Råby husförsamling får bli en del av det.

/Håkan Hedlund, pastor

Borensbergs baptistförsamling (www.salemborensberg.org)

EFKbön, c

Borensbegs Baptistförsamling har ett 90-tal medlemmar med både äldre, medelålders och en del yngre personer. Under detta år har vi två ungdomar från Teen Challenge hos oss, till hjälp för oss i barnarbete och kontakt med skolan och fritidsgården. Ett av våra bästa kontakter med samhället är "Trivselträffarna" som ofta samlar mellan 40-60 personer.

/Bengt Freed, pastor

Be:

  • För Sam och Boel och deras missionsarbete i ett efterkristet Europa där många saknar helt kunskap om vad kristen tro är

  • För Nam Vo och de övriga arbetarna i det diakonala arbetet l’Abej.

  • för den evangeliska kyrkan i Frankrike att den kan växa och vara en resurs in i det franska samhället.

  • om nya missionärer till ett av Europas mest sekulariserade länder.

  • Just nu ser de i Råby många människor bli berörda och helade av Jesus. Be om frimodighet över dem, så att de får nåden att fortsätta i det framöver och att Gud ska hela många fler.

  • att dessa människor i Råby, som blir berörda och helade av Jesus, får vända om och bli efterföljare av Jesus.

  • att det ska få startas nya församlingsgemenskaper utifrån dessa omvända människor.

  • även om vishet över de som är med i Råby församlingsgemenskap, så att de kan förvalta allt det som sker i Västerås på ett vist sätt.

  • för Borensbergsteamet Ida och Tobias och deras arbete på skolan och fritidsgården.

  • för barnkör Glädjefnatt ett 20-tal barn och deras familjer i Borensberg.

  • för en weekend med Ingemar Helmner 1-3 maj i Borensberg, då de hoppas nå många människor med evangeliet.