Vecka 10, 26 februari-10 mars

Tanzania (www.efk.se/tanzania)

EFKbön, c

I Kiwangwa i Bagamoyoområdet nära kusten i Tanzania har tre av EFKs missionärsfamiljer fått vara med om att bygga församlingar. Kiwangwa är ett muslimskt område. Inga församlingar fanns när de första EFK-missionärer­na kom dit, men byhövdingen har varit positiv till att kristna missionärer kom till och byggde en kyrka där. Det som startade med en handfull medlemmar i mitten på 1990-talet är nu över 1000 medlemmar i ett 20-tal grupper i området. Från Kiwangwa har det startats många utpostförsamlingar i hela distriktet. Hela tiden rapporteras om dop och att nya församlingar grundas i by efter by. En viktig faktor i församlingsbyggandet är den månadslånga bibelskola som församlingen erbjuder. Cirka 15-20 elever, både manliga och kvinn­liga, går varje år.

Församlingsplanteringen Ambassadeur Du Christ, Stockholm

EFKbön

Ambassadeur Du Christ är en franskatalande församling i Elimförsamlingen, Stockholm. John KABUIDIBUIDI är pastor i församlingen. Läs mer på (www.elimkyrkan.org/varakyrkor/ambassadeur-du-christ)

Centrumkyrkan i Skånes Fagerhult (www.centrumkyrkanskf.se)

EFKbön, b

Centrumkyrkan i Skånes Fagerhult år en liten församling på 44 medlemmar. Vi har ett väldigt stort ungdomsarbete med ca 50 st. ungdomar varje vecka på besök. Varannan tisdagseftermiddag är det öppet hus för de daglediga där det kan vara uppåt 30 st. Församlingen är även engagerad i en LPkontakt, som vi var med att starta upp i Örkelljunga kommun under förra året, där de flesta av kyrkorna gått med i arbetet.

Be:

  • för de många nygrundade församlingarna i Bagamoyo området. Be om pastorer som kan ta hand om den växande gruppen kristna.

  • att bibelskolans elever och ledarskap.

  • om en fortsatt bra relation till muslimska ledare i området.

  • för Ambassadeur Du Christs pastor John KABUIDIBUIDI.

  • om att nya människor kommer till tro och vishet att kunna leda människor vidare i den franska församlingen.

  • för ungdomsarbetet i Centrumkyrkan får leda fler till frälsning. Det är tre ungdomar från byn som blivit frälsta och skall döpas inom det närmaste.

  • för LPverksamheten i Skånes Fagerhult att de utslagna ska få någon plats att kunna samlas på.

  • för äldrearbetet i Centrumkyrkan, att det ska få bli många frälsta där också.