Vecka 12, 18 – 24 mars

Ungdomar längtar efter Jesus i Paraguay

När Roger och Judith Korsgren började sitt arbete i Benjamin Aceval utanför huvudstaden i Paraguay blev de överraskade att så många barn och ungdomar i området ville komma till kyrkan.

Barnens vardag speglar den verklighet som finns i staden med missbruk, familjeproblem och fattigdom. Men i kyrkan har de en fristad där de kan spela fotboll, gå i söndagsskola och fira barnens dag.

Församlingen har startat en lärjungaträning för tonåringar och ungdomarna visar en stark längtan att lära känna Jesus mer och följa honom. Judith är även involverad i ett kvinnoarbete där man försöker skapa sysselsättning för kvinnor med målet att det i förlängningen kan skapa enkla möjligheter till försörjning. Roger och Judiths dröm är att kunna skapa någon verksamhet som kan ge arbete åt de många arbetslösa i området, för att ge dem ett bättre liv.

Eklesia, Örebro, (www.eklesia.se Länk till annan webbplats.)

Eklesia är en relativt nystartad församling i Örebro.

Vi vill bygga ett nätverk av husförsamlingar och har precis sänt ut en mindre grupp för att starta en andra husförsamling.

Vi består alltså idag av två husförsamlingar på sammanlagt ca 30 personer.

Vi startade med en längtan och vision att hitta tillbaka till de oersättliga grundstenarna för efterföljelse och gemenskap samtidigt som vi vill hitta nya vägar och uttryck att vara församling för en ny tid och för att nå nya människor.

Citykyrkan i Västerås (www.ckyrkan.se)

Citykyrkan firade förra året 20år som församling och vi är idag en församling med runt 180 medlemmar från ett 15 tal olika nationer och vi utgår från vårt ord i Josua 1:3-9 som vi fick som församling när den startades:  "…Varje plats där ni sätter er fot har jag givit er…" det är omvandlat till den visionen vi har för församlingen sedan många år:  "att göra Jesus känd, trodd, älskad och efterföljd i Västerås". Vi arbetar utåtriktat mot samhällets olika delar som församling genom flera missbruksboenden som vi driver åt Västerås kommun, hemtjänst, skola, förskola och fritidshem. Allt med utgångspunkt från församlingen och vår vision. I församlingen driver vi tre bibelskolklasser på kvällarna på arabiska och på svenska, bönsamlingar, Gudstjänstliv och barn & ungdomsarbete med fredags och söndagsskola för barnen i lägre åldrar och @city för ungdomarna. Vi står inför ständiga utmaningar där vi alltid ser och vet att Gud behöver gå med och leda oss för att vi ska kunna vara det salt och ljus som Han kallar oss till.

Be:

  •  för barnen och ungdomarna som kommer till kyrkan att de får en personlig tro på Jesus Kristus och att det ger dem en trygghet och ett hopp.

  • för Roger och Judith Korsgren och deras barn att de får se frukt av sitt arbete i församlingen och i samhället. Be om god hälsa, god trivsel och glädje i arbetet

  • för kvinnoarbetet att det kan utvecklas och bli en start för fattiga kvinnor att hitta en försörjning och få en större tillfredsställelse i livet.

  • för de nationella pastorerna som församlingar och privatpersoner i Sverige stödjer.

  • att båda hemförsamlingarna i Eklesia får växa med människor som kommer till tro på Jesus och att vi får fortsätta sända ut för att starta fler hemförsamlingar.

  • att Eklesia håller sig beroende av Guds närvaro och Andens ledning i allt.

  • om förebedjare för församlingen och ledarskapet.

  •  för att Citykyrkan får vishet, kraft, uthållighet och överflöd av Guds kärlek som de kan få förmedla, detta för att kunna nå ut och få vara det salt och ljus som Gud kallat dem (och oss) till.

  • för ett ännu större genomslag till den arabisktalande befolkningen i Västerås där Jesus får bli större och göra en livsförvandlande skillnad i deras liv.

  • för att Citykyrkans  arbete med socialt utslagna, barn, ungdomar och äldre att allt arbete ska få genomsyras av en Guds närvaro till förvandling för deras liv.

  • Elimförsamlingen i Saxdalen