Vecka 14, 1 – 7 april

Barnen i Kairos sopstäder får skolhjälp.

I ett slumområde i Kairo bor Mahed. I Kairo finns många slumområden med s.k sopstäder. Där samlas sopor från hela staden som familjer sorterar och återvinner. Familjerna är ofta kristna som flyttat från fattigdomen i södra delarna av landet.

EFKbön (428x353)

I slumområdet har EFKs partner Cornerstone startat skolundervisning för flickor. Idag får ett 80-tal flickor stöd med skolgång, läxhjälp och skolmaterial. EFK bidrar till en stor del av organisationens budget. Tolvåriga Mahed är en av flickorna som får stöd genom Cornerstone. Hennes föräldrar hade inte råd att sätta henne i skolan men tack vare projektet har de fått hjälp till skolavgifter, skolväska, böcker och skoluniform. Mahed uppskattar mest den extraundervisning som erbjuds.

-Det bästa med undervisningen är att vi kan ställa frågor, säger hon. Idag går Mahed i sjunde klass och drömmer om att bli läkare när blir vuxen.

Ledaren för arbetet, Maryam säger:

- Tidigare begränsades deras ambitioner till att bli som deras mammor. Nu vill de bli sjuksköterskor och läkare.

 Tomt utrymm

Evangeliska församlingen ICHTYS, Lycksele

Evangeliska församlingen ICHTYS, Lycksele är en nystartad församling inom EFK. Bildandet skedde den 31 mars 2012 efter att initiativtagarna till ett böneinitiativ som pågått under ca sex år beslöt att bilda församling. Den nuvarande verksamheten består av en söndagsgudstjänst (Sönda´18), ett diakonalt arbete på tisdagarna med namnet ”Soppgemenskap” och bibelsamtal på tisdagkvällarna och en bibelsamling för ungdomar på onsdagskvällarna. Söndagkvällarna samlar ett fyrtiotal deltagare i genomsnitt och tisdagsluncherna ett tjugotal besökare.

 Be för!

  • Be för E-L, EFKs regionledare i Mellanöstern som ledar arbetet med EFKs projekt i regionen.

  • Be för Maryam och Thephilos som är grundare av Cornerstone och arbetet med flickskolorna.

  • Be om stabilitet i landet och beskydd för den kristna minoriteten av kunna leva ut sin tro utan risk för att hamna i svårigheter.

  • skolorna i Lycksele.

  • ungdomsvärlden i Lycksele där det i dag finns stora drogproblem.

  • församlingarna i Lycksele och enhet i Kristi kropp i staden.

  • en positiv utveckling för handel och näringsliv i Lycksele.

  • församlingen ICHTYS i Lycksele, som just firat sin ettårsdag, att församlingens trosmål om tio döpa under året skall bli verklighet och om skördearbetare till den skörd som finns mogen.

  • Bed för en väckelse i Lappland och att de profetior som uttalats om en väckelseeld som ”rinner” längs älvdalarna ut över hela Sverige blir verklighet.

  • Elimförsamlingen i Vedum.