Vecka 15, 8 – 14 april

EFKbön, b

Med hjärta för de allra minsta

Maria Finnevidsson är utsänd EFK missionär och bor i Kambodjas huvudstad, Phnom Penh. Hon är projektledare för Voice of the Children, vars syfte är att lyfta upp barns rättigheter genom att utbilda människor om barns utveckling och rättigheter. Förhoppningen är att kurserna ska spridas i fler länder i Asien under 2013. Behoven för detta är stora i många länder i Asien. Just nu deltar cirka 90 församlingar och några biståndsorganisationer i kurserna.

Evangeliska frikyrkan har ytterligare några pågående projekt i Kambodja, men även ett stöd till partnerkyrkans ungdomsrörelse.  Läs gärna mer på http://www.efk.se/ovrigt/grundsidor/sokresultat.html?query=kambodja&x=23&y=4

EFKbön, b

Elimkyrkan i Skövde, (www.elimkyrkanskovde.se)

Elimkyrkan, Skövde Baptistförsamling, är en kristen församling med mycket engagemang och liv! Varje söndag har vi gudstjänst med mycket sång och musik och en tankeväckande predikan. Gudstjänsten kan göra att din tro växer och får liv! Vid fikaborden efter gudstjänsten kan du lära känna nya vänner. I våra mindre  hemgrupper kan du lära känna nya vänner och dela tron på djupet. Då och då anordnar vi gemenskapsdagar, trevliga fester och konserter. För dig som vill veta mer om kristen tro har vi Alphakurs. Vi har fartfyllda barnsamlingar varje vecka och dagledigsamlingar för äldre. Församlingen består av ungefär 160 medlemmar i olika åldrar. Vi tillhör samfundet Evangeliska Frikyrkan (EFK).

/Från Elimkyrkans hemsida

EFKbön, b

YBC, Etiopisk församling i Elim Stockholm,(http://www.elimkyrkan.org/elimkyrkan-ybc/)

Yewongel Berhan Church (YBC) är en församling med fokus på eritreaner och etiopier i Stockholm och världen, som är del av Elimkyrkan Stockholm. YBC:s vision bygger på ”Fyra F” – Följa den Helige Andes röst, Fokus på evangelisation och träning, Friendship Day (en festdag en gång i kvartalet då alla kan bjuda med sig vänner för att umgås och skapa närmare relationer) och Fasta och bön. Flera gånger i veckan sänder YBC också TV-program på amhariska på Öppna Kanalen i Stockholm där man når ungefär 100 000 etioper och eritreaner i Storstockholm.

/Martin Wärnelid, pastor i Elim

EFKbön, b

Uppdatering omkring situationen i RCA(http://www.efk.se/5.4ca5b4d513cd04479d91e3d.html Länk till annan webbplats.)

Två veckor har snart gått sedan Centralafrikanska Republiken drabbades av en statskupp och en ny president, Michel Djotodia, från rebellgruppen Seleka tog makten. André Fegouto, som bor i Berberati och är ledare för EFKs samarbetskyrka Eglise Evangélique Baptist, EEB, beskriver situationen som ostabil och att människor är rädda. I och med rebellaktiviteter och oroligheter i området kring Gamboula där EFKs missionär, Rose-Marie Norehed, arbetar evakuerades hon och en grupp amerikanska missionärer till Kamerun söndagen 24 mars vid lunchtid. Evakueringen gick lugnt till och Rose-Marie befinner sig nu i staden Batouri. Hon hälsar till församlingarna i Sverige att hon mår bra och försöker få dagarna att gå genom att läsa böcker och ha kontakt med personalen på missionsstationen i Gamboula i väntan på att kunna återvända. I huvudstaden Bangui har EFKs partner FATEB (den evangeliska teologiska högskolan), så här långt inte drabbats direkt av våld och plundring. Studenter och personal organiserade sig för att dygnet om patrullera campusområdet och avskräcka plundrare. Ingen har skadats fysiskt men flera har lidit psykisk skada. Läs mer på länken ovan.

Be för

  • Maria Finnevidsson och hennes viktiga arbete i projektet Voice of the Children.

  • alla församlingar och organisationer som utbildas just nu, att synen på barnens rättigheter ska förändras, och att det också kan påverka det omgivande samhällets syn.

  • alla pastorer och övriga ledare i Kambodjas växande församlingsrörelse.

  • alla barnfamiljer som kommer till Elimförsamlingen, att vi ska få vara ett andligt hem för hela familjen.

  • Elimförsamlingen ska vara en lovsjungande och bedjande församling.

  • Elimkyrkans barngrupper Speed och söndagsskolan och för hur vi ska forma våra framtida ungdomsgrupper.

  • Elimkyrkans utländska vänner som kommer till församlingen att de ska komma in i gemenskapen.

  • församlingsmedlemmar i YBC som är utvisningshotade.

  • om mer stabilitet bland alla de olika disparata kristna grupperna av etiopier och eritreaner i Stockholm.

  • att splittring och motsättningar bland kristna etiopier och eritreaner i Stockholm ska minska.

  • pastorsparet Mesfin och Meheret att de ska få konstant kraft och nåd från Gud.

  • RCA och den oroliga situationen.

  • det som händer i Nordkorea.