Vecka 17, 22-28 april

EFKbön (428x353)

 Kristen fotbollsliga i Ukraina förändrar unga människors liv.

Ett av de sociala och även evangeliserande projekt som EFK stödjer i Ukraina är den kristna fotbollsligan. En aktivitet som engagerar 4000 ungdomar i ett 90-tal lag bara i Kiev. Förutom själva idrottandet som håller ungdomar borta från missbruk och andra problem så samlar ledarna ungdomar till samlingar som har inslag av vittnesbörd och förkunnelse. Resultatet blir att många ungdomar i 20-25 års ålder kommer till tro och får helt nya värderingar då de lämnar droger och ett destruktivt beteende. I Kiev, samt på två andra platser finns också gatubarnsprojekt som hjälper ca. 100 barn. De får hjälp med mat, kläder, hygienartiklar, sovplatser, kontakt med myndigheter samt en grundläggande utbildning. Läs mer på www.efk.se/ukraina Länk till annan webbplats.

Mötesplatsen Angered (www.motesplatsenangered.se Länk till annan webbplats.)

EFKbön, b

Vi har vår möteslokal i området Eriksbo i Angered, men församlingen kallas för Mötesplatsen Angered, för vi vill vara en församling för hela Angered, inte bara för Eriksbo. Församlingen `Mötesplatsen Angered´ är ett pionjärt församlingsbygge med många spännande utmaningar. Vår församling kan liknas vid `en familj´ som värderar äkthet, enkelhet, spontanitet, öppenhet och gemenskap. I stadsdelen Angered är världen alldeles runt hörnet med många olika nationaliteter, språk, religioner & kulturer. Församlingen återspeglar det genom att vi kommer från många delar av världen. Livet är skört för många i området och behoven är stora. Detta är något som också blir tydligt där vi delar livet i församlingen. Våra mänskliga resurser är begränsade, men vi samarbetar med en stor och obegränsad Gud.Vi bygger vidare på en stadig och god grund, men försöker bryta ny mark, bygga nya relationer och målet är så klart att alla som bor i Angered skall få höra budskapet om Jesus och få lära känna honom.

/Mattias Eklöf, pastor

Be för!

  • Be för de ungdomar som blivit kristna genom fotbollsligan att de kan växa i sin tro och få relation till en kristen församling.

  • Be för Tyomo Kondrashev som är ansvarig för ungdomsprojektet men också en andlig mentor för ungdomar som kommer till tro.

  • Be att församlingarna med öppenhet och med kärlek kan ta emot de unga som blir kristna.

  • Tillkomme ditt rike, Ske din vilja i Angered!

  • Att Gud sänder fler medarbetare med kallelsen till missionsfältet Angered.

  • Be för Alphakurser, Upptäckarkvällar, barn & ungdomsarbetet och för nya kontakter med fler människor i området.

  • Fridhemskyrkan i Stockholm som är en alldeles nystartad församling.