Vecka 20, 13-19 maj

Japan

EFKbön, c

Den japanska kyrkan växer långsamt, men intresset för internationell mission är stort. Nytt och spännande är utbytet mellan Japan och Indien. Den indiska församlingsutvecklingen utmanar den japanska kyrkan att tänka större. Två missionärsfamiljer arbetar i landet med församlingsgrundande och församlings-utveckling. En ny församling är på gång i Ogane genom en pionjärsatsning av församlingen i Takanezawa.

Svensk mission har haft stor påverkan på Kansai Bible Institute som EFK har stött i många. Bibelskolan har idag omkring 45 elever. På skolan finns både ett treårigt program för utbildning av pastorer, men också kortare kurser för församlingarnas medlemmar som vill pröva på teologisk utbildning.

Furuhöjdskyrkans församling i Alunda. (www.furuhojdskyrkan.se)

EFKbön, b

Vi är en ekumenisk församling i Alunda utanför Uppsala. Vi vill vara en församling för hela bygden och just nu så jobbar vi mycket med nysvenskar, vi har ett stort internationellt arbete. Vi jobbar utåtriktat med Alphakurser och ett stort ungdomsarbete. Vi satsar mycket på läger och under vintern har vi haft 4 skidläger och till sommaren arrangerar vi ett stort familjeläger. Vi har ett stort hjälparbete med second hand och fortsätter med hjälpsändningar kontinuerligt till vänförsamlingar.

/Lasse Levén

Husförsamlingen ”Med hjärta för Halmstad”.

Med hjärta för Halmstad (www.medhjärtaförhalmstad.se Länk till annan webbplats.) är ett nätverk av husförsamlingar som möts i olika hem. Idag består vi av två husförsamlingar.

Den ena husförsamlingen består av barn och vuxna och den andra är en grupp av framförallt studenter. Vår längtan är att få göra lärjungar som gör nya lärjungar. Gemenskap, efterföljelse och mission är tre ord som vi betonar och vill leva efter. Några av oss bor i en stadsdel i Halmstad, som heter Andersberg, där det bor många nysvenskar och vi hoppas att det ska bilads nya husförsamlingar som består av människorna med olika etniska bakgrunder.

/Erika Lagerström

Landskrona (www.livsgladje.nu)

EFKbön (428x353)

På sistone har vi upplevt hur Gud kallar oss till bön och arbete för vår stad. Från flera olika håll inifrån och utifrån vår församling har det poppat upp tankar kring detta och vi upplever att vi behöver ta detta på allvar. En av idéer som dök upp var att ha en bön- och fastedag för vår stad den 18 maj och vi skulle gärna vilja att så många som möjligt var med och bad, antingen här i Landskrona eller på sina håll i hemmen och församlingar. Landskrona toppar ofta statistiken när det gäller ungdomskriminalitet, arbetslöshet och barnfattigdom. Därför vill vi be att Gud griper in i vår stad. /Emanuel Nielsen

Be för:

  • Be för Kaori och Kent Edefors som arbetar i Shizouka. Be att nya kontakter leder fram till omvändelser och dop.

  • Be för Ann-Christine och Evert Kullbergs pionjärsatsning i Ogane.

  • Be för elever och lärare vid Kansai Bible Institute. Be att deras missionskurs som startade 2011 får leda till att samfundet kan sända ut flera personer i internationell tjänst.

  • Be om vishet, vägledning och kraft för att möta människor med behov i Halmstad.

  • Be för barnen i husförsamlingarna i halmstad och andra barn i stadsdelen Andersberg.

  • Be att församlingen i Halmstad ska få plantera nya församlingar hos människor med ett stort kontaktnät.

  • Be för ledarteamet i Halmstad, om Guds omsorg när det gäller nya arbeten och studier.

  • Be att Furuhöjdskyrkan är en församling för hela samhället.

  • Be att Furuhöjdskyrkans utåtriktade arbetet bär frukt.

  • Be att de nysvenskarna som finns i Alunda integreras in i församlingsarbetet.

  • Be för Furuhöjdskyrkans vänförsamlingar i Elva Estland, Deva Rumänien, Tintareni Moldavien och Pimpri Indien.

  • Be för Landskrona och församlingen Livsglädje.

  • Be för Jesusmanifestationen i Stockholm på lördag.