Vecka 21, 20-26 maj

EFKbön (428x353)

EFKs representantskapsmöte

Den 25 maj är det EFKs Representantskapsmöte i Saronkyrkan, Göte­borg. En mötesplats vartannat år där representanter från EFKs försam­lingar möts till överläggningar och samtal. I år så förs samtal bland annat utifrån frågorna: Hur arbetar vi på bästa sätt tillsammans i ett samfund för att nå målen i EFK 2020? Ska EFK UNG fortsätta att vara en självständig organisation inom EFK eller inte? Dagsaktuella rapporter om processer som är på gång inom EFK ges. Kvällen innan sker en förkonferens i Matteuskyrkan i Göteborg som har temat ”Församling för en ny generation”, en kväll om vad det innebär för församlingar att ta barn och ungas behov på allvar. Under kvällen så pekar ledare och pastorer från EFK-församlingar på utmaningar och ger prak­tiska exempel från sina församlingar. Ulrik Josefsson, rektor för ALT, den gemensamma pastors- och ledarutbildningen för Pingst, Svenska Allians­missionen och EFK, undervisar.

Tom utrymme

EFKbön (428x353)

Hagakyrkan (www.hagakyrkan.nu)

Vi är en nybliven EFK-församling, (tidigare baptist), som arbetar under devisen "Där livet växer". Vi vill vara en församling där hela livets spretighet ryms, där tron får mogna och där fler inkluderas i gemenskapen. Vårt fokus ligger på att fira gudstjänst, träffas i hemgrupper och att nåt ut med evangeliet i våra nätverk, bland annat genom att ha Alphakurser. De senaste åren har vi haft nåden att välkomna många nya människor i vår gemenskap, (både nyomvända och inflyttade), och detta har gett mersmak och förväntan på Herren att vi ska fortsätta vara en församling som växer både i kvantitet och kvalitet. Våra utmaningar inför framtiden ligger i att se över våra lokaler, där vi börjar bli för trångbodda och att hitta vägar att nå ut till vår omgivning socialt/diakonalt.

/Martin Davén, pastor

Husby (www.husbykyrkan.com)

EFKbön, b

Vi är mycket tacksamma för förböner för människorna i Husby. Det mesta som händer sker precis utanför kyrkan och på gatan och parkeringsplatsen närmast kyrkan, men inget har hänt med kyrkobyggnaden. Vi ber att vi i Husby ska kunna vara ljus och salt och kunna visa på Guds kärlek som övervunnit allt.

/Margareta Mörling

Läs mer på http://www.varldenidag.se/nyhet/2013/05/20/Det-ar-klart-vi-ber-for-Husby-nu/

Tom utrymme

Be för:

  • Be om vishet och förmåga att förstå Guds vilja i de samtal som kommer att föras.

  • Be om frimodighet att våga fatta rätt beslut.

  • Be för alla medverkande och deltagare i representantskapsmötet.

  • Be att Hagakyrkans församling ska kunna sprida tro, hopp och kärlek i Sundsvallsområdet.

  • Be att Gud leder oss i Hagakyrkan i processen att bygga ut/bygga om våra lokaler så att de på bästa sätt kan användas för Guds rike.

  • Be att Gud öppnar dörrar och visar vägen när det gäller hur Hagakyrkan kan nå ut socialt i vår närmiljö.

  • Arbetet för att plantera församlingar som görs utmed tunnelbanans röda linje i Stockholm.

  • Be om en förändrad situation i Husby och för Husbykyrkan som finns mitt i området.