Vecka 23, 3-9 juni

Nepal

EFKbön (428x353)

Be för nytt arbete för familjer i Nepal. EFKs missionärer utomlands möter många barn som på olika sätt far illa: de är föräldralösa,  hungriga, fattiga och utnyttjade. Det är vanligt att de går hungriga, sniffar lim, blir miss­handlade hemma eller har föräldrar som är missbrukare och arbetslösa. En del barn börjar därför arbeta i fem-, sexårsåldern för att hjälpa till med försörjningen. I ett nytt Familjestödsprojekt vill EFK hjälpa för­äldrarna att själva klara av att ta hand om sina barn.

Man arbetar för att i högre grad än förut inkludera även föräldrarna eller andra anhöriga i de internationella projekten för barn, för att komma åt själva orsakerna till barnens utsatta situation.

EFKbön, b

Höglandskyrkan i Sävsjö.

Läs mer på www.hoglandskyrkan.se

Helenelundskyrkan, Sollentuna.

EFKbön, c

Helenelundskyrkan är en församling som startades för snart 6 år sedan i Sollentuna i norra Stockholm. Församlingen består idag av  en grupp på drygt 25 vuxna + lika många barn och har ett tydligt fokus på barn, ungdom och familj. Gudstjänster och samlingar för barn och ungdomar har man i lokaler man fått ta över av Sollentuna baptistförsamling. Församlingen leds av paret Johan & Karin Valinder

Tack för att ni ber för oss! /Johan Valinder

Nationaldagsbönen (www.sverigebonen.se)

EFKbön

Nu är det åtta år sedan Sveriges nationaldag blev en helgdag. Det finns en längtan från många kristna håll att den dagen ska få bli en speciell bönedag för Sverige. Vad skulle hända om Sveriges alla kristna kunde samlas i bön på sina orter bad för vårt land i år? Nu är det 143 plaster som har registrerat nationaldagsbön på Sverigebönens hemsida. Guds ord är tydligt med att det faktiskt är Guds folk som måste ta första steget för att Gud ska kunna hela vårt land. ”Men (om) mitt folk, det som är uppkallat efter mitt namn, då ödmjukar sig och beder och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, så vill jag höra det från himmelen och förlåta deras synd och skaffa bot åt deras land” (2 Krön 7:14)."

Från Sverigebönens hemsida

Be för:

  • Be för det nystartade Familjestödprojektet, att det kan hjälpa hela familjer att förändra sin situation. Be om motiverade ledare i projektet som kan organisera arbetet på ett bra sätt.

  • Be för paret Erikson, EFKs nya missionärer i Nepal.

  • Be för missionären Pernilla som arbetar med att slutföra sitt projekt i samverkan med landets hälsovårdsmyndigheter när det gäller utbildning av vårdpersonal.

  • Be för Höglandskyrkans församling och alla deras kontakter.

  • Be om rätt pastor till Höglandskyrkan.

  • Be om en fortsatt positiv tillväxt i Helenelundskyrkans hemgrupper

  • Be att de barn och ungdomar som börjat tro på Jesus eller på annat sätt tagit steg i sin tro denna termin ska fortsätta växa i sin tro trots att vi i Helenelundskyrkan inte har några ungdomssamlingar i sommar.

  • Be för Helenelundskyrkans förberedelser inför hösten. Bl.a. förberedelser inför "We love Helenelund" en dag vi arrangerar på Helenelunds torg i september för att knyta kontakt med människor.

  • Be för Sverige och nationaldagsbönen.