Vecka 24, 10-16 juni

Spanien

EFKbön, c

 EFK är en del av en växande församlingsrörelse i Spanien. Mycket av den tillväxt som har skett har varit invandrare från spansktalande länder i Latinamerika som kommit till tro. Även de romska församlingarna har vuxit.

EFK samverkar med den spanska Pingströrelsen, FADE, som har en plan för att tredubbla antalet församlingar i Spanien till år 2020. EFKs missionär Johan Carlsén arbetar i Alicanteprovinsen med att utveckla befintliga församlingar men även med att stödja församlingsgrundande. På flera platser har second hand-butiker startats, vilket har gett många nya kontakter och flera har kommit till tro.

Nu planerar Region Europa-Mellanöstern en nysatsning i landet, vilket bland annat innebär att sända ut flera nya missionärer de närmaste åren.

Immanuelskyrkan, Malmö. (www.immanuel.nu)

EFKbön (428x353)

Immanuelskyrkan i Malmö är en växande storstadsförsamling med 370 medlemmar och 120 barn & ungdomar. Under de senaste åren har vi fått vara med om en stadig tillväxt och vi står nu i ett läge där vi behöver ta nästa steg.

Församlingsplanteringen H2O i Göteborg. (www.h2o-gbg.se/wordpress)

EFKbön, b

H20 står för orden, “hopp, hänsyn, och omsorg”. Vi vill vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg till de människor vi möter vid våra samlingar och ute i Angered. Vår tro är att vi inte kan göra detta på egen hand. Det krävs mer än människor som arbetar hårt tillsammans. Det krävs mycket mer. Vi kan bara vara en källa av hopp, hänsyn och omsorg om vi själva bottnar i en källa. För oss är den källan den verklige Jesus.

Vi är en grupp av människor och sammanslutningar som blivit uppmuntrade, utmanade och nyfikna att lära oss mer om den verklige Jesus. Vi känner en djup tacksamhet. Vi vet att vi är fattiga och trasiga. Jesus har varit vårt hopp, visat oss hänsyn och fortsätter att visa oss omsorg. Vi behöver ständigt återupptäcka honom i våra liv. Vår bön är att vi ska kunna återspegla honom i vårt samhälle och dela med oss av vad vi har fått.

Vårt mål är att bygga ett nätverk av människor och grupper i Angered och Göteborg som växer i tacksamhet till den verklige Jesus och som delar med sig av hans vänlighet och medlidande med alla människor som vill ta emot det.

H2O drivs och leds av ett internationellt team. Teamledarna Marcus och Karen Fritsch (till vänster) kommer från Tyskland. Anna och Douglas Molgaard (till höger) kommer från Sverige respektive USA. Tillsammans med en internationell kärngrupp utgör de ett team som arbetar för att göra skillnad i Angered och utöver Göteborg.

EFKbön (428x353)

 EFK Ung

På söndag hålls EFK Ungs årsmöte. Då kommer den stora frågan handla om hur EFK Ung ska formas i framtiden. Mer information finns på http://efk-ung.se/2013/03/arsmoten-2013/

Be för:

  • Be för Johan och Britt Carlsén (bilden) och församlingsarbetet i Almoradi, Torrevieja.

  • Be för de nya missionärer som förbereder sig för utresa under nästa år för pionjärarbete.

  • Be för EFKs samarbetspartner FADE samt CIBI, Spanien och de planer för tillväxt som man gemensamt arbetar för.

  • Tacka för tillväxt, dop och nya medlemmar, ständigt växande resurser, nya möjligheter i Immanuelskyrkans sociala arbete

  • Konnekt och vår internationella mission.

  • Tacka för en ny pastor för barn, ungdom och familj, enhet i ledarskapet och förnyelse i den helige Ande i Immanuelskyrkan.

  • Be för anställning av nya medarbetare till hösten i Immanuelskyrkan.

  • Be om en ökad överlåtelse till evangelisation och att Immanurlskyrkan får se ännu fler komma till tro och låta döpa sig.

  • Be för införandet av en ytterligare gudstjänst på söndagar kl 16.00.

  • Be för äktenskapen och relationerna i Immanuelskyrkan. Be om försoning, helande och upprättat förtroende.

  • Be om fler helanden och andra påtagliga uttryck för Guds kraft och närvaro.

  • Be för den andliga utvecklingen hos de människor H2O har kontakt med. Gud drar människor till sig, så be att Han öppnar deras hjärtan.

  • Be för teamet i H2O om frimodighet och vishet i mötet med alla människor.

  • H2O har fått en förfrågan att göra ett filmprojekt med ungdomar i Angered. Det här projektet kommer att ske i samarbete med Göteborgs kulturhus och några sponsorer såsom föreningar och privatpersoner som stöder det. Projektet är tänkt som "friskvård" för Angereds samhälle, särskilt bland ungdomar. Vi hoppas att det kommer att leder till ett pågående ungdomsarbete i fortsättningen. Vi behöver till hösten en ungdomsledare eller ungdomspastor eller fältarbetare och resurserna att anställa en sådan på 20-25%. Allt är möjligt för Herren. Be att Han sänder någon och kallar ekonomiska givare!

  • Be för EFK Ungs årsmöte och för EFK Ungs ledning.