Vecka 25, 17-23 juni

Be för midsommarkonferenserna

EFKbön (428x353)

Denna vecka är för många en intensiv konferensvecka. Midsommarkonferenser arrangeras från norr till söder. För EFK handlar det om konferenserna på Arnemark, Dalagården, Torp, Hjälmargården och Ralingsås. Utöver dessa större samlingar finns en hel del lokala arrangemang.

Det är många som på olika sätt blir berörda av det som händer på konferenserna; barn, tonåringar och vuxna. För en del blir konferenserna livsavgörande.

Johannebergs baptistförsamling i Eskilstuna.(www.johanneberg.nu)

EFKbön, b

Johannebergs baptistförsamling är en evangelisk kristen församling som funnits och verkat i Gillberga-Lista -bygden sedan 1883. Församlingen, som i september 2013 firar 130-års jubileum, hade vid starten 35 medlemmar men växte på grund av väckelsetider till 120 medlemmar inom endast en 10-årsperiod. Idag har församlingen 42 medlemmar med en öppen och livlig verksamhet. Församlingens verksamheter riktar sig till alla och består av gudstjänster för alla åldrar, bönesamlingar med samtal runt bibeln och cafékvällar med mycket sång och musik. Biståndsarbetet är levande och tar sig uttryck i åtaganden för olika missions- och sociala projekt i bl.a. Brasilien, Paraguay, Bangladesh, Nordafrika, och Tjuvasien i Ryssland.  Barn- och ungdomsverksamheten med Söndagsskola och Ung kväll samlar ett 20 tal deltagare varje vecka. Idag riktar sig söndagsskolan till barn i förskoleåldern och Ung kväll till skolungdomar.

Våren 2012 startade vi Second hand Ljus Framtid i ”Lilla stugan” invid Johannebergs kapell. Det har blivit en STOR succé! Varje insamlad krona går oavkortat till våra fadderbarn och andra biståndsarbeten i världen.

/Tomass Widin, ordförande

Elim i Skärholmen.

EFKbön, c

Elimkyrkan Skärholmen är en församling som inom kort, efter ett par års planteringsarbete, blir en självständig församling och som genom olika former av samarbete ingår i Elimparaplyet i StorStockholm. Vi samlar många olika nationaliteter, och framför allt barnfamiljer, på gudstjänst och i cellgrupp. Många människor i Skärholmen lever sina liv väldigt lokalt. Vår längtan är att vara en öppen, lokal kyrka i Skärholmen. Viktig input för oss är New Wine rörelsen.

Be för:

  • Be att Guds vilja får ske och att människors liv och livssituationer blir förvandlade.

  • Be att alla medverkande i de olika midsommarkonferenserna får förmedla budskap som är relevanta och som berör lyssnarna.

  • Be också för alla ledare i de olika barn- och ungdomskonferenserna.

  • Be om beskydd över allt som händer på konferenserna.

  • Tacka Gud för alla frivilliga som varje år satsar sin tid för att jobba både före, under och efter konferenserna.

  • Be om bra konferensväder som underlättar möten och gemenskap.

  • Be att Johannebergs baptistförsamling får vara ett levande redskap för människors frälsning.

  • Be att människor som besöker Johannebergs cafékvällar, gudstjänster och vår Second hand Ljus Framtid blir berörda av Gud.

  • Be för Johannebergs baptistförsamlings ungdomsverksamhet, söndagsskola och Ung kväll i Johanneberg. Speciellt för ungdomarnas hem och familjer .

  • Be att vi i Johanneberg som landsortsförsamling får fler troende till vår församling.

  • En lokal centralt belägen i Skärholmen C att fira gudstjänst i etc (behövs redan till Juli månad!). En lokal som rymmer ca 80 pers och har utrymme för barnverksamhet till ett vettigt pris.

  • Att vi får fortsätta att nå nya människor med evangeliet när vi finns på torget och i våra relationer.

  • Be om 10 st personer som tar emot Jesus och döper sig under hösten.

  •  Be om en övernaturlig tro hos församlingen och alla kristna i Skärhomen som följs av tecken, helanden och under!