Vecka 27, 1-7 juli

EFK förbättrar livet för flera tusen barn (www.efk.se/ovrigt/grundsidor/sokresultat.html?query=barnhj%C3%A4lpen&x=41&y=14)

EFKbön, 3

Barnhjälpen inom Evangeliska Frikyrkan bygger på att faddrar i Sverige med en summa varje månad stödjer barns möjligheter att få gå i skola, att få hälsovård eller att livets nödtorft, mat och kläder.

Mer än 3000 barn får för närvarande stöd i Asien, Afrika, Latinamerika, Mellanöstern och Östeuropa. Man ser inte bara till ett enskilt barns behov, utan tänker in hela familjens situation. De flesta faddrarna är privatpersoner men det finns också söndagskolor, förskolor och andra grupper som har tagit ett eller flera barn som sitt ansvar.

Andreaskyrkan i Klippan (www.andreaskyrkanklippan.se)

EFKbön, 2

År 2009 gick Klippans Missionsförening och Klippans Baptistförsamling samman i en ekumenisk samverkan genom Andreaskyrkan. Efter år av samarbete var tiden mogen att på detta sätt konkret tydliggöra den försoning som står i centrum av kristen tro.

Vi tror inte att livet i församlingen är en programpunkt i livet. Nej, för oss handlar det om nå’t som omfattar vardag såväl som helg, våra hem och vårt samhälle såväl som vår kyrka. Men samtidigt finns det vissa hållpunkter. Vårt arbete kretsar kring söndagsgudstjänsten (vanligtvis kl 10.00) där det ofta är barnaktiviteter parallellt, bön och bibelläsning (torsdagar kl 19:00) samt smågrupper (bönegrupper). Klubb Fisken - Äventyrarna är en barngrupp som samlas varannan fredag, ofta utomhus. Församlingsdagar, träffar för daglediga, Bullgerillan (vi möter människor på Allétorget varannan fredag mellan 22.00-01.00) är andra hållpunkter i vårt liv tillsammans. Sedan vill vi hela tiden vara lyhörda för Guds Andes ledning och för människors längtan - vilket innebär att vårt arbete inte är skrivet i sten utan är öppet för förändringar.

/Från hemsidan

Efkbön

 Församlingsplanteringen i Skäggetorp, Linköping (www.skaggetorp.net)

Skäggetorpsgemenskapen är en församlingsplantering i Linköpings mest invandrartäta stadsdel - en stadsdel med drygt 9000 invånare. Vår ambition är att bygga en församlingsgemenskap med ett tydligt missionellt perspektiv på allt vi gör. Vår församling är tydligt mångkulturell och erbjuder alltid tolkning samt lovsjunger på tre språk svenska, arabiska och engelska. Varje söndag samlas nu ca 15-30 personer, allt från barn till pensionärer. Gemenskapen har funnit i snart 2 år och stöttas av Ryttargårdskyrkan.

/Johannes Stenberg

Be för:

  • Be för alla lokala partner som är involverade i detta arbete att höja barnens status i samhället.

  • Be om fler faddrar så att EFK kan hjälpa fler barn och familjer att få en bättre framtid.

  • Be för Sylvia Roxenmyr som sedan början av året ansvarar för administrationen i Sverige för Barnhjälpen.

  • Be för EFKs missionär Jonas Fållsten som arbetar i Asien att utveckla och förbättra uppföljningen av alla Barnhjälpens projekt i Asien.

  • Be för Klippas Baptistförsamling.

  • Be att människor ska bli frälsta och att Skäggetorpsgemenskapen snart ska få ha dop

  • Be att Skäggetorpsgemenskapens samlingar utomhus varje söndag hela sommaren. Att de ska få nya kontakter och att fler ska upptäcka vem Jesus är.

  • Be för de satsningar vi gör i augusti i samband med Skäggetorpsdagen, Nygårdsdagen och vår församlingsdag.