Vecka 28, 8-14 juli

EFKbön, 2

Be för de kristna konferenserna i sommar

För många i frikyrka och kyrka i Sverige är semestertid också en tid för att delta i en konferens. Hönö, New Wine, Oasrörelsen, Ralingsås, Vineyard med flera arrangörer drar många besökare som tycker att konferens är ett bra alternativ för en semestervecka. Att få lyssna till god undervisning, delta i lovsång och bön samt umgås med familj och vänner kan i många fall ge en nystart i kristet lärjungaskap.

Efkbön

Korskyrkan i Borås

Korskyrkans församling bildades under namnet Tabernakelförsamlingen, den 9 december 1933 av 136 personer varav 134 tidigare tillhört Borås Baptistförsamling. Under frågan: ”Varför finns vi?” Vi väljer gärna att besvara frågan med ett citat: "Kyrkan är aldrig en plats, utan alltid ett folk; aldrig en inhägnad, utan alltid en hjord; aldrig en helig byggnad utan alltid en troende gemenskap. Kyrkan är du som ber, inte där du ber. En struktur av tegel eller marmor kan lika lite vara en kyrka, som dina kläder kan vara du. Det finns i denna världen inget heligt utom människan, ingen helgedom åt människan förutom hennes själ."

/Från hemsidan

Församlingsplanteringen Elim i Västerort

EFKbön

Elimkyrkan Västerort är en nystartad församling med visionen att västerortsbor ska bli medvetna helt överlåtna Jesus efterföljare. Vi började för 1 år sedan med söndagsgudstjänster och träffas sedan två år tillbaka  i lärjungagrupp varje onsdag. Vi går bönepromenader varje lördag och har en fredgasbön i ett hem i Sollentuna. Vi möter så mycket utmaningar i Hallonbergen där vi håller till. Vi vill verkligen leva som en familj med en kärlek som svämmar över hela Hallonbergen, människor ska känna sig hemma hos oss och kunna få både Evangelium och stöd på andra sätt i livet. Idag delar vi ut matkassar till behövande, samtalar i centrum över en fika och ber för människor. Vi försöker också hela tiden erbjuda hem för de som inget har men här är vi alldeles för få som tar ansvar.Vi utmanas ständigt av att behöva fler bärande överlåtna ledare och en fast lokal att kunna vara i på lång sikt. Ekonomin sätter oss också ständigt på prov. Människor kommer till tro i vår gemenskap, men vi längtar efter att få se mer av det, mer av dop, mer av en stabil överlåtelse  och mer ungdomar och barn som kommer till oss.

/Patricia och Tomas Ask

Be för:

  • Be för talare och sångare i de många sommarkonferenserna att deras budskap berör lyssnarna på djupet och förändrar.

  • Be för den spontana ekumenik och andliga gemenskap som uppstår när troende människor söker Gud tillsammans.

  • Be att olika delar av vårt land ska påverkas av att så många kristna möts för att tillbe Gud.

  • Tacka Gud för det Han redan har gjort på de konferenser som redan har varit.

  • Be för Korskyrkan i Borås.

  • Be om arbetare till skörden:  Att Gud sänder Elim Västerort fler bärande ledare, framför allt  lovsångare och barnledare och ett  stabilt ledarpar som arbetar i ledningen för församlingen.

  • Be om växande överlåtelse till Jesus och församlingslivet bland de som är med idag i Elim Västerort.

  • Be om God ekonomi och tillgång till Kulturcentrum (vår gtj lokal idag) så mycket vi i Elim Västerort behöver.

  • Be om fler barn och tonåringar in i Elim Västerort och fler som tar emot Jesus och döper sig.