Vecka 29, 15-21 juli

Be för arbetet mot människohandeln

Efkbön

Olga från Västindien fick tips om en agentur för arbete i Europa. Tillsammans med sin familj bestämde hon sig för att söka jobb genom agenturen. Jobbet innebar att hon skulle hjälpa ett spanskt par med familjearbete under sex månader. Hon skrev på ett kontrakt, sedan köptes biljett. Men istället för att komma till den spanska familjen fördes hon till ett annat land där hon låstes in på ett hotellrum. Dit släpptes främmande män in som utnyttjade Olga sexuellt. Hon blev slagen när hon inte ville ställa upp på allt som männen krävde. Efter att ha hamnat på Cypern, så lyckades hon till slut fly efter att ha slagits blodig. Olgas berättelse är inte unik. Hon är ett av många offer och en av de många kvinnor som EFKs missionärer träffat på. De flesta ha lurats till Europa med löften om arbete. Under 2013 vill EFK i ännu högre grad än tidigare arbeta på många fronter mot människohandel, både med förebyggande, uppsökande och rehabiliterande verksamhet.

Korskyrkan i Ludvika (www.korskyrkanludvika.se Länk till annan webbplats.)

Korskyrkan Gud har varit god mot oss (som alltid) och vi upplever en god atmosfär med framtidstro och tillväxt. Vårt mål är att vara en Familjeförsamling. En Församling som bejakar Andens gåvor, är Missionerande i Sverige och i världen, är Inbjudande och lever i Livsnära smågrupper. Allt detta för att ära Jesus. Utmaningen just nu är att bli ännu djärvare och att varje enskild medlem ska våga ta steg i tro och börja leva ett naturligt övernaturlig liv i vardagen. En vardag där Jesus får synas i allt vi gör på våra respektive arbetsplatser.

/Ruben Johansson

EFKbön

Betelkyrkan i Åmmeberg

Betelkyrkan i Åmmeberg kämpar vidare. Pastor Per-Anders Olsson, flyttar till Treklangen (församling)  utanför Linköping, men är kvar i Zinkgruvan och kan inte hjälpa till så mycket i Åmmeberg. Församlingen får hjälp ifrån Mötesplatsen och hoppas kunna satsa på Alpha i höst och ungdomsarbete.

/ Per-Anders Olsson

Be för:

  • Be för Eva-Lena och övrig personal i Mellanöstern som engagerar sig att hjälpa kvinnor i svåra situationer.

  • Be också för kvinnor i Mellaneuropa, Östeuropa och Asien där EFK vill försöka förbättra deras situationen, så de inte känner tvång att prostituera sig för att överleva.

  • Be att myndigheter i olika länder tar problemet med människohandel på större allvar.

  • Be för Korskyrkans Alphakurs i höst.

  • Be in en ny barn- och ungdomsledare till Korskyrkan.

  • Be in ledning inför nya utmaningar i Korskyrkan.

  • Be att Betelskyrkans församling i Åmmeberg kan fortsätta att utvecklas.