Vecka 30, 22-28 juli

Lovsång på Egyptens gator

EFKbön, 2

”Sufisånger rör egyptiernas hjärtan”. Så börjar ett av årets nyhetsbrev från organisationen SAT-7 som Evangeliska Frikyrkan arbetar tillsammans med i Mellanöstern. En av programledarna för SAT -7 är pastor ”M”. Han kommer från den egyptiska medelklassen och ser som sin kallelse att nå med evangeliet på gatorna. ”M” speciella stil på lovsånger går direkt in i åhörarnas hjärtan. Som ung lämnade han den koptiska kyrkan i trots, eftersom han inte fick skriva sånger och sjunga dem på ett sitt modernare sätt inom kyrkan. Efter en tid som rymde bland annat drogmissbruk, så återvände han till sin kristna tro och började sjunga kristna sånger. Nu har han genomfört konserter på många platser i Egypten. Även många muslimer har deltagit och blivit djupt rörda av sångerna. Många blir så rörda att de gråter och säger: ”Det är något som händer när vi kommer hit, det är en annan sorts ande på den här platsen.”

Efkbön

Korskyrkan i Jönköping 

Korskyrkan är en församling med runt 350 medlemmar. Den största kategorin medlemmar finns i åldersspannet mellan 30-40 år, vilket betyder att vi är många barnfamiljer som relaterar till Korskyrkan. Du hittar oss på Liljeholmen i östra Jönköping. Basen i församlingens liv är Gudstjänster, barn- och ungdomsverksamheten och vårt sommarcafé C93 på gården vid vätterstranden. Vi tror också att den lilla gruppen är viktig för gemenskap och omsorg. Våra s.k. cellgrupper är därför prioriterade med hemmet och vardag i centrum. Vi vill att våra Gudstjänster ska präglas av glädje och öppenhet, och är glada över att många som formellt inte är medlemmar vill dela denna gemenskap.

EFKbön, b

Råby husförsamlingsgemenskap i Västerås 

Råby husförsamling är en nystartad församlingsgemenskap i Västerås (startade hösten 2011), där fokus ligger på att vara en lärjunge till Jesus och göra nya lärjungar, mitt i våra vardagliga liv. Vi är ca 6-8 personer som samlas regelbundet för att äta tillsammans och tillbe Jesus som vår Herre. Vår tanke och vision är vidare att få se ett nätverk av många enkla husförsamlingar växa fram i Västerås, med omnejd, där Råby husförsamling får bli en del av det.

/Håkan Hedlund, pastor

EFKbön, 3

Familjelivslägret på Hjälmargården

Ett läger för hela familjen där ni får en underbar vecka och en hjälp till att forma hemmet till kyrka och kyrkan till ert hem. Föräldrarna får undervisning om föräldraskap, äktenskap och att vara förebilder för sina barn. Barnen får åldersanpassad undervisning och roliga aktiviteter. Hela familjen får gott om tid att njuta av svensk sommar och skratta mycket tillsammans, t.ex. genom lekar, tävlingar, bad och gemensam tid med Gud.

Be för:

  • Be för pastor ”M” och hans gåva att skriva och sjunga sånger som berör så många i Egypten. Be om beskydd över hans liv och arbete.

  • Be för den ungdomsrörelse i landet som samlar tiotusentals ungdomar till undervisning och bön.

  • Be för SAT-7:s sändningar över hela Mellanöstern och Nordafrika. Be för dem som hör av sig och vill veta mer om vad kristen tro är.

  • Be för Korskyrkan i Jönköping.

  • Be för Råby husförsamlingsgemenskap i Västerås.

  • Just nu ser de i Råby många människor bli berörda och helade av Jesus. Be om frimodighet över dem, Be att de Råby får nåden att fortsätta i det framöver och att Gud ska hela många fler.

  • Be att dessa människor i Råby, som blir berörda och helade av Jesus, får vända om och bli efterföljare av Jesus.

  • Be att det ska få startas nya församlingsgemenskaper utifrån dessa omvända människor i Råby.

  • Be även om vishet över de som är med i Råby församlingsgemenskap, så att de kan förvalta allt det som sker i Västerås på ett vist sätt.

  • Be för familjelivslägret på Hjälmargården som är denna vecka.