Vecka 32, 5-11 augusti

Frizon – en festival med Gud i centrum (http://frizon.nu)

EFKbön, 2

Denna vecka är det dags igen för EFK UNGs största arrangemang nämligen Frizon. Frizon har vuxit till att bli den största kristna festivalen i landet. Frizons ledningsgrupp arbetar varje år målmedvetet att göra festivalen så relevant som möjligt för de ungdomar som kommer. Temat för årets festival är "Tillbaka till framtiden" och i den tematext som festivalens ledningsgrupp skrivit inför festivalen kan man bland annat läsa: "Det sägs att världen är en mörk plats. Att vi är fångade i en nedåtgående spiral som ska sluta i katastrof. Vetskapen om att klimatet försämras, oljan sinar och klyftorna ökar ger oss allt oftare en känsla av missmod och hopplöshet. Den kristna tron ger däremot en annan berättelse om det som ligger framför. Jesus uppståndelse från döden var det som gav inspiration åt den rörelse som såg en framtid full av hopp. Hopp om att Gud redan nu genom sin Ande skapar nytt och förvandlar våra liv och vår tillvaro. Hopp om att Gud en dag ska ställa allt till rätta."

På Frizon varvas gudstjänster och bibelstudier med musikkonserter, kulturprogram, seminarier och panelsamtal. Det är en populär mötesplats, och ett tillfälle att ta med sig erfarenhet och inspiration som räcker långt in i framtiden.

EFKbön, 3

 Ljungby Baptistförsamling (http://www.betelkyrkan.net)

I vår kyrka samlas många olika människor tillsammans för att dela gemenskap och framförallt vår tro. Det vi har gemensamt är att Gud har den centrala platsen i våra liv och det vill vi gärna dela med oss av till andra.

En viktig del i Betelkyrkan är verksamheterna för barn och ungdomar. Vi vill sätta den kristna tron i centrum och anordna roliga och lärorika aktiviteter där alla ska känna sig inkluderade och välkomna.

/Från hemsidan

Församlingsplanteringen New Life i Västerås (www.newlife.nu/sv/om-oss/new-life-vaesteras.html Länk till annan webbplats.)

EFKbön

New Life Västerås startar i januari 2011. Kärnteamet består av Josef & Isabelle Arnfjäll, Martin & Theresia Wikström och Susanna & Mattias  Cederlund med sina barn.  Målgruppen de jobbar med är barnfamiljer, medelålders och unga. De längtar efter en mångkulturell församling. I Västerås är 157 olika nationaliteter representerade av världens 194 självständiga stater. Vi tror att församlingen är Guds Unika design för ett liv tillsammans och vi ser församlingen som ”Världens Hopp”. Vi drömmer om en församling där nära, äkta och genuina relationer får vara ett kännetecken för vår gemenskap.

Sommarakademin

Efkbön

Förra årets sommarakademi på Örebro Missionsskola blev en verklig succé. Många uttryckte sin tydliga och starka uppskattning. Den 8-10 augusti 2013 (torsdag - lördag) är det dags för ännu en sommarakademi. Vi fortsätter bearbeta det spännande temat ”Resten av våra liv — vad gör vi?”.

Be för:

  • Be för alla ungdomar som kommer till årets Frizon. Be att många ska fatta beslut om att ta sin kristna tro på allvar.

  • Be för alla frivilliga som år efter år ställer upp med allt från att städa toaletter till att ta upp kollekt. Be om bra väder som underlättar för allt det praktiska omkring en så stor festival.

  • Be att talare i bibelstudier och kvällsmöten når fram med det tilltal som Gud vill nå ungdomarna med detta år.

  • Be för alla musikgrupper, dansare, lovsångsteam, seminarietalare, själavårdare och förebedjare som med sina gåvor gör veckan till en verklig festival med Gud i centrum.

  • Be för Ljungby Baptistförsamling.

  • Be för församlingsplanteringen New Life i Västerås.

  • Be för alla som går och medverkar på sommarakademin.

  • Tacka för missionärskonferensen som var förra veckan på Götabro. Fortsätt be för EFKs omfattande missionsarbete.