Vecka 33, 12-18 augusti

EFKbön, 3

Zambia

Sedan 1931 då den första missionären Anton Johansson med sin familj anlände till Mpongwe, har EFK (Fribaptistsamfundet) arbetat i Zambia med församlingsbyggande, sjuk och hälsovård. Det samfund som bildades är Mpongwe Baptist Association (MBA). En central verksamhet i området är sjukhuset, Mpongwe Mission Hospital. Sjukhuset är ett av två distriktssjukhus som betjänar ett område med 110 000 invånare. 2007 överlämnades sjukhuset till samfundet som nu driver det med visst stöd av staten, men också genom bidrag från EFK och några andra utländska organisationer.

Under ett år tog sjukhuset emot 21 000 patienter till mottagningen och 1000 mammor födde sina barn på sjukhuset. Personal från MMH bedriver även undervisning om malaria, hiv/aids och tuberkulos genom förebyggande arbete ute i byarna i distriktet. Statens minskade subventioner har de senaste åren gjort ekonomin ansträngd, då staten samtidigt bestämt att all vård ska vara gratis.

EFKbön, 3

Lunds Baptistförsamling (www.kyrktorget.se/lund.baptist)

EFKbön, 2

Församlingsplanteringen Eklesia i Örebro(www.eklesia.se Länk till annan webbplats.)

Eklesia är en relativt nystartad församling i Örebro. Vi vill bygga ett nätverk av husförsamlingar och har precis sänt ut en mindre grupp för att starta en andra husförsamling. Vi består alltså idag av två husförsamlingar på sammanlagt ca 30 personer. Vi startade med en längtan och vision att hitta tillbaka till de oersättliga grundstenarna för efterföljelse och gemenskap samtidigt som vi vill hitta nya vägar och uttryck att vara församling för en ny tid och för att nå nya människor.

Be för:

  • Be att ledarna i EFKs systerkyrka MBA kan utveckla både församlingsarbetet och sjukhuset på ett positivt sätt.

  • Be att de stipendiater som EFK stödjer för utbildning på bibelskolor blir bra pastorer och ledare i den växande församlingsrörelsen.

  • Be för en ny missionärsfamilj som just nu förbereder sig för att flytta till Mpongwe för att arbete tillsammans med MBA.

  • Be för Lund och Lunds Baptistförsamling.

  • Be för församlingsplanteringen Eklesia i Örebro.

  • Be att båda hemförsamlingarna i Eklesia får växa med människor som kommer till tro på Jesus och att vi får fortsätta sända ut för att starta fler hemförsamlingar.

  • Be att Eklesia håller sig beroende av Guds närvaro och Andens ledning i allt.

  • Be om förebedjare för församlingen och ledarskapet.