Vecka 34, 19-25 augusti

EFKbön, 3

Kambodja

Många dog under Röda khmerernas tid på 1970-talet då Pol Pot-regimen iscensatte ett av historiens mest omfattande folkmord. Enbart två av landets 40 pastorer överlevde och bara 200 kristna fanns kvar i landet vid krigets slut. Många av de problem som fanns i samhället fanns också i kyrkan. Detta vill man nu förändra genom att träna framtidens unga ledare och ge dem en ökad bibelkunskap. I samarbete med lokala organisationer stödjer EFK ett årligt läger dit omkring 200 unga ledare kommer. Man har också ett träningsprogram, där ett 100-tal personer i åldrarna 18-35 tränas varje vecka.

Tomt  utrymme

EFKbön, 3

Lännes frikyrka i Hampetorp (http://lannasfrikyrka.org)

Lännäs frikyrka är en landortsförsamling på drygt 60 medlemmar som ligger vackert nära Hjälmaren. Under sommarmånaderna brukar vi ha grillkvällar nere vid sjön på tisdagar  då alla som vill kan komma med. Församlingen har en växande scout- och ungdomsverksamhet, men också många äldre som inte kan vara aktiva längre. Förutom det normala gudstjänstlivet så anordnas i de nyrenoverade lokalerna caféträffar, bibelstudiekvällar, bönesamlingar  och gemenskapsstunder. Hampe Gospel, församlingens egen kör,övar varje torsdag, är ofta anlitat och drar till sig också folk från närliggande platser. Som församling önskar vi vara en levande del av byggden och att finnas nära människorna som bor här.

/Alzira Ekström, pastor

Tomt  utrymme

Rysk församlingsplantering i Stockholm (www.elimkyrkan.org/ryska-evangeliska-kyrkan)

Ryska församlingen – en liten församling på 15-20 medlemmar. Målsättningen är att nå rysktalande i Stockholm. Det är en kraftigt växande grupp, många kommer till Stockholm för att jobba och försöka tjäna pengar. Bland annat jobbar vi med svenskundervisning för att få kontakt med ryssar. Rysktalande är ryssar, men också ukrainare, vitryssar och även folk från Baltikum.

/Stefan Swärd

Tomt  utrymm

Be för:

  • Be för träningen av ett nytt ungt ledarskap i Kambodja.

  • Be att de lokala organisationerna och programmen och dess ledarskap får betyda alltmer för utvecklingen av de evangeliska kyrkorna i landet.

  • Be att nya människor ska komma till tro och att många nya församlingar kan bildas över landet.

  • Be för församlingen i Hampetorp och alla de kontakter de har.

  • Be för scoutarbetet i Hampetorp. Varannan tisdag träffas ca 30 barn till olika typer av aktiviteter. Be att barnen ska få en positiv bild av den kristna tron och att den fina kontakten med föräldrarna fördjupas.

  • Be för Fredax i Hampetorp. På fredagskvällarna  varannan vecka, träffas ungdomarna i kyrkans lokaler med ett blandat program av spel, sång, andakt och gemenskap.

  • Be om församlingens tillväxt i Hampetorp. Vårt önskemål är att alla i bygden ska få kunskap om frälsningen i Jesus Kristus. Om Vision att nå medelålders, t.ex. föräldrar till scouterna och andra.

  • Be för styrelse och ledare i församlingen i Hampetorp.

  • Be för församlingsplantering av Rysk församling i Stockholm.

  • Be att många fler rysktalande ska komma till tro och komma med i församlingsgemenskapen i den ryska församlingen.

  • Be för alla församlingar som har församlingshelger den här helgen.