Vecka 35, 26 augusti-1 september

EFKbön, 2

Örebro Missionsskola 

Idag ställs krav på att en pastor ska ha kunskap inom många områden. Förväntningarna på att leda förändringsarbete är stora. Gedigna teologiska kunskaper gör uppgiften lättare, men församlingsledarskap förutsätter också personlig och andlig mognad. En utbildning som förbereder för tjänst i Guds rike måste ge möjlighet till både och. De pastorsutbildningar som bedrivs inom EFK har en starkare församlingsanknytning än tidigare.

Idag bedrivs pastors- och ledarutbildningar vid Örebro Missionsskola och Akademi för Ledarskap och Teologi med dess fem studiecentra runt om i landet i samarbete med Pingströrelsen och Alliansmissionen. Halva tiden under de första två åren är vikt för församlingspraktik och församlingsfrågor. Alla studenter är direkt knutna till en församling under hela utbildningen.

EFKbön, 2

Församlingen ”Mötesplatsen” i Örebro (www.motesplatsen.com)

Mötesplatsen är en församling som grundades i början av 1990-talet. Gemenskapen består av ett nätverk av husförsamlingar som samlas till i hemmen, till gudstjänst och till samtal om inriktning och viktiga frågor. Idag finns ca 130 vuxna och 90 barn med i gemenskapen. I veckorna träffas vi i hemmen och vår lokal på Järnvägsgatan 28. Till söndagarnas gudstjänst hyr vi Vasakyrkan i Örebro.  Vår vision är att att:

- utrusta och sända team som arbetare pionjärt

- bygga upp ett barn- och ungdomsarbete

- betjäna fler fattiga och utslagna

- bli en mångkulturell gemenskap

/Mikael Hallenius, pastor

Församlingen Ichtys i Lycksele

Evangeliska församlingen ICHTYS, Lycksele är en nystartad församling inom EFK. Bildandet skedde den 31 mars 2012 efter att initiativtagarna till ett böneinitiativ som pågått under ca sex år beslöt att bilda församling. Den nuvarande verksamheten består av en söndagsgudstjänst (Sönda´18), ett diakonalt arbete på tisdagarna med namnet ”Soppgemenskap” och bibelsamtal på tisdagkvällarna och en bibelsamling för ungdomar på onsdagskvällarna. Söndagkvällarna samlar ett fyrtiotal deltagare i genomsnitt och tisdagsluncherna ett tjugotal besökare.

Be för:

  • Be för studenterna och lärarna på Örebro Missionsskola samt på de olika regionala utbildningscentren i Malmö, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Umeå.

  • Be att många nya studenter ska söka till höstens utbildningar för att fylla behovet av pastorer och ledare i de lokala församlingarna, men också fylla behovet av nya församlingsplanterare i Sverige.

  • Be om ett ökat ekonomiskt ansvarstagande för att utbilda pastorer och ledare.

  • Be för församlingen ”Mötesplatsen” i Örebro.

  •  Be om att församlingen "Mötesplatsen" skall få kraft att fortsätta så ut Guds ord.

  • Be om att "Mötesplatsen", genom det de gör tillsammans, skall få se fler människor omvända sig och döpas.

  •  Be för skolorna i Lycksele.

  • Be för ungdomsvärlden i Lycksele där det i dag finns stora drogproblem.

  • Be för församlingarna i Lycksele och enhet i Kristi kropp i staden.

  • Be om en positiv utveckling för handel och näringsliv i Lycksele.

  • Be att församlingen ICHTYS trosmål om tio döpa under året skall bli verklighet och om skördearbetare till den skörd som finns mogen.

  • Be för en väckelse i Lappland och att de profetior som uttalats om en väckelseeld som ”rinner” längs älvdalarna ut över hela Sverige blir verklighet.

  • Be för alla församlingar som har församlingshelger den här helgen.