Vecka 36, 2 – 8 september

EFKbön, 2

EFKs nystartade arbete i södra Frankrike

EFK har sedan ett år tillbaka ett nytt arbete i regionen runt Marseille. I samarbete med lokala församlingar inom Franska Baptistfederationen har en svensk familj börjat ett nytt arbete med inriktning att nå nordafrikanska invandrare. Stora grupper av nordafrikaner har flytt från sina hemländer på grund av oroligheter och svårigheter att försörja sig och sina familjer. Många av dessa har hamnat i södra Frankrike.

EFKs missionärer i området vill jobba med att bygga relationer till dessa grupper men också med att utmana de kristna församlingarna att lära känna och börja umgås med invandrargrupper som oftast har muslimsk bakgrund. Bland dessa nordafrikaner finns också många med stora sociala behov då det kan vara svårt att hitta arbete och försörjning i det nya landet

New Life Church, Stockholm

New Life Church är en kristen församling som är överlåten till att leva ut Jesu liv och kallelse i våra egna liv och i församlingens liv. Vi är över 400 medlemmar med upp till 600-700 människor som samlas varje vecka för att tillbe Gud. Fastän de flesta av våra medlemmar är svenskar så representerar New Life över 50 olika nationaliteter från alla världens hörn, från Albanien till Zambia. Vår söndagsgudstjänst hålls på både svenska och engelska. /Från hemsidan

EFKbön, b

YBC, etiopisk församling, Stockholm

Yewongel Berhan Church (YBC) är en församling med fokus på eritreaner och etiopier i Stockholm och världen, som är del av Elimkyrkan Stockholm. YBC:s vision bygger på ”Fyra F” – Följa den Helige Andes röst, Fokus på evangelisation och träning, Friendship Day (en festdag en gång i kvartalet då alla kan bjuda med sig vänner för att umgås och skapa närmare relationer) och Fasta och bön. Flera gånger i veckan sänder YBC också TV-program på amhariska på Öppna Kanalen i Stockholm där man når ungefär 100 000 etioper och eritreaner i Storstockholm.

/Martin Wärnelid, pastor i Elim

Be för:

  • Be för Fredrik och Martine  och deras kontaktskapande arbete i södra Frankrike. Be också för deras barn som nu finns både i Sverige och Frankrike.

  • Be också för de lokala församlingar som finns i Marseille-området att de ser sin kallelse att skapa relationer till de stora invandrargrupper som finns.

  • Be om en bra och utvecklad relation mellan EFKs missionärer och de lokala församlingarna.

  • Be för den församling i Frankrike som Fredrik och Martine jobbar utifrån. Efter en brand för ett år sedan håller kyrkan på att byggas upp igen. (Se kommentaren nedan.)

  • Bed för New lifes församlingsplanteringar: New Life Göteborg, New Life Västerås, New Life Hässelby och Fridhemskyrkan. Be för de olika ledarna i dessa planteringar och i moderförsamlingen. Bed för en djupare samhörighet och tillhörighet i de olika teamen - en sann enhet i Kristus och i vår gemensamma kallelse och uppgift för att genomsyra vår värld med hopp!

  • Bed för frigörelse av fler nyckelledare i alla New lifes sammanhang och andra som Gud kallar och som kan starta nya församlingar i Stor Stockholm och andra delar av Sverige.

  • Bed för resurser och ekonomi så att vi kan ge stöd åt det som finns och det nya som ska födas.

  • Bed för oss som New lifeförsamlingar att Guds Ord ska grunda oss i Sanningen. Den 1 september Länk till annan webbplats. började vi en Bibelläsningsplan som tar oss igenom hela Bibeln på ett år. Bed att Guds Ande ska belysa Hans Ord så att vi inte bara ska lära känna hand ord men leva ut det i vardagen, i relationer och i vår livsstil.

  • Bed att alla New lifes planteringar få vara med o se människorna frälsta under detta år och att de ska bli sanna efterföljare av Kristus.

  • Bed för känslighet, ödmjukhet och urskillningsförmåga så att vi gör det som den Heliga Ande har förberett!

  •  Be för Elimkyrkan YBC, etiopisk församling, Stockholm

  • Be för församlingsmedlemmar i YBC som är utvisningshotade.

  • Be om mer stabilitet bland alla de olika disparata kristna grupperna av etiopier och eritreaner i Stockholm.

  • Be att splittring och motsättningar bland kristna etiopier och eritreaner i Stockholm ska minska.

  • Be för pastorsparet Mesfin och Meheret att de ska få konstant kraft och nåd från Gud.