Vecka 39, 23 – 29 september

Efkbön

Bibelskolor i Centralafrikanska Republiken

De tre bibelskolor som EFK driver tillsammans med Eglise Evangélique Baptiste, EEB i RCA, står i förändring. Skolan i Doaka kommer att förändrastill att enbart vara en pastorsskola, medan skolan i Carnot blir ett licensierat teologiskt institut. I Gamboula kommer skolan att vara en renodlad bibelskola. För närvarande utbildas 17 pastorer och evangelister på skolan i Gamboula. Under tre år utbildas de i den kristna tron. Första året är teoretiskt, och under andra och tredje året åker eleverna ut till olika kyrkor och predikar. En av eleverna, Mebali Bray Bell (se bilden), drömmer om att jobba som pastor för att sprida evangeliet och hjälpa människor. -Som pastor vill jag vara ett ljus för folket i samhället som lever i mörkret, säger han. Mebali har inget emot att gå flera mil för att människor ska

få höra om Jesus. När jag är färdigutbildad vill jag gärna gå till fots 20 kilometer utanför Gamboula för att vittna om Jesus, menar Mebali.

Ringsbackens baptistförsamling, Götene (www.kyrktorget.se/ringsbacken Länk till annan webbplats.)

EFKbön, 2
EFKbön, 3

Life Church, Växjö (www.facebook.com/LifechurchVaxjo Länk till annan webbplats.)

Vi är en församlingsplanta i ett tidigt skede. Vår önskan är att vara kyrka genom hela veckans alla dagar, för alla människor, och genom hela livet. Vår önskan är att vara en Jesus-centrerad, kärleksfull gemenskap som präglas av ärlighet och transparens. Vår önskan är att människor i Växjö skall upptäcka och utvecklas i sin relation till Jesus, oavsett från var man startar. Vi samlas varje vecka till att dela gudstjänst, gemenskap, måltider och livet. Oftast möts vi i någons hem, vid vissa tillfällen ute eller inlånad plats. /Jonathan Egerbo

Be för:

  • Be för förändringsarbetet för att utveckla ledarträningen i RCA.

  • Be för de elever som just nu utbildas i Doaka, Carnot och Gamboula.

  • Be för den politiska situationen i landet att den stabiliseras så att ekonomi, utbildning och sjukvård kan börja fungera igen.

  • Be för ledningen i vårt partnersamfund EEB, att de kan fatta rätta beslut i den svåra situation som landet befinner sig i.

  • Be för Ringsbackens baptistförsamling, Götene

  • Be att Lifechurch skall få betjäna människor i Växjö och förmedla Guds kärlek till förvandlade liv.

  • Be att Gud skall sända och sammanföra ytterligare ett par personer till ledarteamet i Lifechurch.

  • Be för insikt och profetisk ledning gällande vision och strategi utifrån de förutsättningarna som för nuvarande finns och för det som Gud i framtiden har förberett för Lifechurch.