Vecka 41, 7 – 13 oktober

EFKbön, 2

Tillväxt i Mongoliet

EFKs missionärer var för 20 år sedan med om att i Mongoliet bygga upp ett evangeliskt arbete som har växt explosionsartat och spridit sig till flera länder i regionen. Mongoliet Mission Center som nu är en av EFKs partner i landet tränar och sänder ut församlingsgrundarteam över hela landet och även till andra närliggande länder. En församling på en plats som heter Uliastai har på bara ett par år växt från 6 till 70 medlemmar. MMC utbildar ca 20 pionjärarbetare varje år som sedan går vidare i team som grundar församlingar, och även startar sociala projekt. Teamen ingår i ett treårigt projekt där församlingen förväntas stå på egna ben efter tre år och vara ekonomiskt självbärande. Visionen är att sprida Guds rike i det område där Djingis Khan en gång härjade. Tills nu har organisationen genom bl a EFKs stöd kunnat skicka ut 5-10 missionärer i stängda länder i Asien.

EFKbön, 3

Salemförsamlingen, Moholm (www.salemkyrkan.org)

Salemförsamlingen är en liten landsbygdsförsamling med ca:75 medlemmar i förhållandevis låg medelålder. Församlingens bön & vision är att ”Genom ord & handling vill vi se en växande församling & ett förvandlat samhälle”. Vår längtan är att få ha Guds hjärta för de barn, ungdomar, äldre och de många flyktingar som bor i Moholm & betjäna dem på bästa sätt så att Guds rike får utbreda sig på denna plats.

Församlingsplanteringen ”Med hjärta för Halmstad” (www.medhjärtaförhalmstad.se Länk till annan webbplats.)

Med hjärta för Halmstad är ett nätverk av husförsamlingar som möts i olika hem. Idag består vi av två husförsamlingar. Den ena husförsamlingen består av barn och vuxna och den andra är en grupp av framförallt studenter. Vår längtan är att få göra lärjungar som gör nya lärjungar. Gemenskap, efterföljelse och mission är tre ord som vi betonar och vill leva efter. Några av oss bor i en stadsdel i Halmstad, som heter Andersberg, där det bor många nysvenskar och vi hoppas att det ska bilads nya husförsamlingar som består av människorna med olika etniska bakgrunder.

Be för:

  • Be för Mongoliet Mission Center och deras träningsskola för pionjärarbetare och missionärer.

  • Be för de församlingsgrundarteam som sänds ut från MMC till Mongoliet och till stängda länder i Asien.

  • Be för EFKs sociala projekt i landet för att hjälpa de fattiga att få näringsrik mat.

  • Tacka Gud för den starka tillväxten för den evangeliska kyrkan i Mongoliet under de senaste 20 åren.

  • Be för Salemsförsamlingens barn & ungdomar, att de får bli djupt rotade i Kristus och mod att bli sanna efterföljare.

  • Be för de barn & ungdomar i Moholm som kommer till vår ungdomsgård och söndagsskola, att de får bli ännu fler & att de får känna en tillhörighet och lär känna Jesus.

  • Be för Salemförsamlingens utåtriktade arbete med flyktingar och äldre, att Gud ger oss vishet och nya vägar att nå dem.

  • Be för att Salemförsamlingen får vara en församling som hör och gör Guds vilja på den här platsen, så vi får utgöra en skillnad för vårt samhälle och får se människor komma till tro.

  • Be för en familj som har det tufft just nu och som församlingsplanteringen har kontakt med.

  • Be för att församlingsplanteringen ska fördjupa relationer som de har till människor utanför husförsamlingarna.

  • Be för nya initiativ som ”Med hjärta för Halmstad” vill ta under hösten, som skulle kunna vara att ordna bastusamtal för män!

  • Be för att husförsamlingsgemenskapen hittar nya sätt att bygga husförsamlingsgemenskap med barnfamiljer.