Vecka 42, 14 – 20 oktober

EFKbön, 2

Föräldralösa barn får en ny familj i Tanzania

Under många år har barnhemmet i Muhange i Kibondodistriktet tagit emot ensamma barn som antingen är föräldralösa, eller så klarar inte föräldrarna av att ta hand om dem på grund av kroppslig eller mental ohälsa. På barnhemmet finns 30 platser för barn mellan noll till två års ålder. När barnen är två år försöker man hitta någon anhörig eller någon fosterfamilj som kan ta över ansvaret för barnens framtid.

Kopplat till barnhemmet finns också en tvåårig barnskötarutbildning. Svenska ungdomar jobbar till och från som volontärer på platsen. Barnhemmets verksamhet finansieras bland annat genom faddrar via Barnhjälpen.

I området Keza/Muhange finns också två kliniker som har ekonomiskt stöd från EFK. Det är ett minisjukhus med BB-avdelning, mödravård och öppenvårdsavdelningar. Där undervisar de och ger information om hur man skyddar sig mot hiv/aids och malaria. Man ger även bromsmedicin mot aids och vaccination mot malaria.

Efkbön

Smyrnaförsamlingen, Vittsjö

Smyrna, Vittsjö är en liten församling i en liten by i norra Skåne. På mötena är vi ca 20 och bönesamlingarna ca 10, nästan alla pensionärer. Vi har ett fint samarbete med de andra kristna i byn. Behovet här och i hela Sverige är väckelse bland Guds barn så att vi "smittar" av oss genom ord och liv till vår omgivning. Vi söker nya vägar att nå människorna särskilt barn, ungdomar och unga familjer med det gamla evangeliet.

Christer Ruderstam, Föreståndare.

EFKbön, 3

Elimkyrkan Röda linjen

Elimkyrkan Stockholm arbetar med ett församlingsgrundande initiativ längst med tunnelbanans röda linje i förorterna sydväst om Stockholm, som kallas Röda linjen arbetet. Syftet är att dela evangeliet om Jesus och lärjungaträna nykristna människor, som i sin tur får lärjungaträna andra nykristna. Man finns ofta ute i lokala centrum och vid tunnelbanan för att möta människor, bjuda på kaffe och bygga relationer.

Matin Värnlid, pastor i Elim Stockholm

Förföljda kristna i världen

Be för:

  • Be för de ensamma barnen samt personalen vid barnhemmet i Muhange. Be om att alla barnen ska få en ny familj så fort som möjligt.

  • Be för sjukhusen i Muhange och Keza att de får betjäna sitt område med bra omsorg och vård.

  • Tacka Gud för de stora församlingarna i Kibondodiistrktet som är en frukt av EFKs missionärers arbete i regionen under 60 år.

  • Be om att vi kan nå den unga generationen i Vittsjö med frälsningens budskap.

  • Be om att även Skåne skall nås av väckelsevindar.

  • Be gärna för att de nykristna ska bli stadigt rotade i sin tro, och att man kan fortsätta nå nya människor med evangeliet utmed tunnelbanans röda linje i Stockholm.

  • Be för alla som förföljs för sin kristna tro i världen.