Vecka 43, 21 – 27 oktober

Församlingsgrundande arbete i Turkiet

EFKbön, 2

Av Turkiets närmare 77 miljoner invånare är mindre än 1 % kristna och de flesta av dem är ortodoxa eller syrianska kristna. Evangeliskt kristna är en liten minoritet som ändå sakta men säkert blir fler och fler. EFK vill vara med och ge stöd till lokala kristna att växa och utvecklas i sin tro. Arbetet som EFK stöder handlar i första hand om att skapa kontakter med människor i ens närhet och vägen fram

till en personlig bekännelse kan vara lång efter att den första kontakten skapats. EFK jobbar i landet tillsammans med team från OM och UMU. Turkiet är också bas för EFKs arbetare som vill nå andra folkgrupper i Mellanöstern. SAT-7 Turk är en relativt nystartad kanal för att nå ut med evangeliet på

turkiska och programmen når in i många hem.

Sommens Frikyrkoförsamling (http://sommensfrikyrka.com/)

bild 2

New Life, Hässelby (http://www.newlifechurch.se/)

EFKbön, b

New Life Church Hässelby är en ny församling i Hässelby, en förort i västra Stockholm. Hässelby ligger naturskönt vid Mälaren och består delvis av välbärgade och idylliska villaområden. Strikt avgränsat från dessa ligger mycket fattiga områden med stora problem.  Människor av många olika nationaliteter, religioner och sociala grupper lever i Hässelby sida vid sida men utan att mötas. Istället finns osynliga murar av osäkerhet och rädsla mellan de olika grupperna.

Församlingen startade för drygt ett år sedan, av kärlek till Jesus och till människorna i Hässelby. Vi längtar efter att se trasiga människor bli helade i mötet med Jesus, att se tomhet fyllas av Hans kärlek, rädsla förbytas i glädje och trygghet, ensamhet bytas mot gemenskap. Och vi vet, att de osynliga murar som finns mellan människor rivs, att segregation byts mot integration och hopp, när människor får möta Jesus och uppleva Hans kärlek och den befrielse som finns i Honom. Då förenas de i en enda kropp, Kristi kropp, där man inte längre gör skillnad på ”fattig eller rik, man eller kvinna, jude eller grek”, utan lever i gemenskap och i Kristi kärlek. Detta vill vi för hela Hässelby!

/Pia Lind, pastor och församlingsplanterare

Be

  • att Guds ande på olika sätt berör Turkiet och dess folk.

  • att EFKs arbetare i landet och de människor de möter regelbundet för vittnesbörd och vänskap.

  • för de kristna församlingarna att de hittar vägar att nå nya människor.

  • för de kristna TV-kanalerna och deras dagliga sändningar för att nå ut med evangeliet.

  • för Sommens Frikyrkoförsamling

  • för  oss i New Life om fler ”arbetare till skörden”, att Gud kallar fler helhjärtade missionärer som vill dedikera sina liv för att människor i Hässelby ska bli Jesu lärjungar. Och be också att dessa missionärer lyssnar till Guds kallelse och gör Hans vilja.

  • för de relationer New Life redan fått med många Hässelby-bor: att vi ska lyckas innesluta dem i vår gemenskap och att vi tillsammans ska bli en familj.

  • för att vi i församlingen New Life håller ihop i enighet, gemenskap och kärlek!