Vecka 45, 4 -10 november

Sudan

EFKbön, 3

EFK stöder utvecklingen i Sudan genom ledarträning och sociala projekt. De kristna och de kristna kyrkorna i Sudan står under hård press. Under det senaste året har flera av EFKs kontakter i landet varit fängslade. Många kristna har sin bakgrund i södra Sudan där andelen kristna är betydligt större, och svårigheterna i norr gör att många nu flyttar tillbaka till södra Sudan. Behovet av att stödja de kristna och se nya församlingar växa fram är stort. Det finns många onådda folkgrupper i landet som talar flera hundra olika språk. EFK har under några år haft samarbete med en ettårig bibelskola, med en speciell inriktning att träna församlingsgrundare bland onådda folk i Sudan. Målet är att de som gått igenom skolan, efter 6 veckors praktik, sedan ska flytta ut till nya områden som saknar evangeliet. Under det senaste året har man tränat sex elever som nu gått ut i pionjärarbete på nya platser. Darfur är ett område dit elever sänds från bibelskolan för praktik.

EFK stöder också två sociala projekt i Sudan. Sedan 2008 har ett arbete pågått i flyktinglägret Jebel Aullia där 50 barn och deras familjer fick hjälp med det allra nödvändigaste. Ett annat projekt riktar sig till funktionshindrade barn.

bild 2

Thomaskyrkan i Malmö (http://www.kyrktorget.se/thomaskyrkan)

Thomaskyrkan är en mångkulturell kyrka mitt i Rosengård. Rosengård är en stadsdel i Malmö där det bor människor från mer än 100 olika länder. Som kyrka drömmer vi om att vara en mångkulturell kyrka som förenar människor oavsett bakgrund. Som en ny människa i Kristus demonstrerar vi korsets kraft och Guds nåd som övervinner murar, fördomar och hat mellan olika folkgrupper. Välkommen att kolla in vår hemsida eller att besöka oss på en gudstjänst.

Dan Håland, ledare för äldsteteamet / från församlingens hemsida

Efkbön

Falukyrkan (http://falukyrkan.se/)

Falukyrkan bildades formellt under 2008 av ett par familjer. Efter en ganska stillsam tid började arbetet på allvar ta fart under 2010-2011 då vi fick tillgång till en egen lokal i och med att Baptistförsamlingen ville sälja sin kyrkolokal i ett av Faluns områden. I den lokalen bedriver församlingen indirekt, via medlemmar, en kristen förskola (Förskolan Guldgruvan) och där har vi också regelbundna gudstjänster. Idag samlas 10-20 vuxna till gudstjänst varje söndag. Vi har också husgrupper och en ungdomshusgrupp. Eftersom församlingen är en pionjärförsamling finns många behov och utmaningar.

Mvh Ola Almquist, pastor för Falukyrkan

Be för:

  • Situationen för de kristna i Sudan. Be om att mänskliga rättigheter respekteras.

  • Elever och lärare vid bibelskolan som EFK samarbetar med.

  • De församlingsgrundare som nu har börjat arbete på nya platser.

  • Ett slut på alla stridigheter i landet som gör att så många människor är på flykt.

  • Thomaskyrkan i Malmö

  • Att Falukyrkan får kraft och styrka att komma vidare för att på olika sätt nå människor med evangelium och att detta leder till lärjungaskap.

  • Att Falukyrkan får de resurser och de gåvor vi behöver för att klara uppdraget på bästa sätt.