Vecka 48, 25 november - 1 december

EFKbön, 2

Mocambique

När fembarnsmamman Isabel Matens man dog lämnades hon ensam med försörjningen av fem barn och tvingades tigga av grannar och släktingar för att överleva. Detta hände i närheten av pastorsskolan Laulane utanför Maputo i Mocambique. Men efter att hon träffat några församlingsmedlemmar och fått kontakt med kyrkan förändrades hennes situation. -Sedan min man dog av sjukdom har jag varit ensam. Det har varit en kamp eftersom jag inte har något. Innan jag fick hjälp av kyrkan levde jag i en mycket utsatt situation. Även min dotter dog och jag fick också ta hand om hennes två barn. Sedan jag kom i kontakt med församlingen har jag fått hjälp att bättra på mitt hus som saknade både fönster och dörr. Under regnperioden regnade det in genom taket så hela huset fylldes av vatten. Nu har barnen fått hjälp med skolavgifter och Isabel har fått börja en sykurs i bibelskolans lokaler. Drömmen är att hon ska kunna försörja sig på att sy och sälja sina alster. Genom EFKs samarbetskyrka i Mocambique fick Isabel hopp för framtiden och ser nu möjligheter i stället för hopplöshet.

Läs mer på (http://www.efk.se/efk-i-varlden/det-har-gor-vi/afrika/mocambique/starka-fattigas-situation/ensamstaende-mamman-isabel-vill-starta-eget.html)

bild 2

Tärna Frikyrkoförsamling i Tärnaby (www.kyrktorget.se/tarna.frikyrka)

Tärnaby bjuder på många vackra fjällvyer men här finns också en aktiv frikyrka med 22 medlemmar. /Från hemsidan

bild 2

Församlingsplanteringen Centrumkyrkan i Sala (www.cksala.se Länk till annan webbplats.)

Centrumkyrkan i Sala, är en nystartad församlingsplantering (2 år) utifrån Centrumkyrkan i Heby (ca 12 km bort). Vi vill vara en församling som ”hjälper människor hitta fram”. Viktigt för oss är att vara ”Nära varandra” genom att bygga församlingen som en familj, och ”Nära Gud” i att alltid hjälpa människor få möta Jesus, där karismatiken, lovsång, frimodig predikan och nådegåvorna får vara i funktion. Vi försöker göra Gud och kyrka tillgänglig för dem som inte vanligtvis går i kyrkan. Vi består av flera olika nationaliteter, olika åldrar och olika samhällsklass. Pga av vårt sociala arbete kommer många tilltufsade på våra samlingar och Gudstjänster.

Låt ditt rike komma! /Andreas, pastor

Be för:

  • Be för EFKs partner i Mocambique, IUBM, att deras sociala medvetande kan växa så de kan bli en resurs för det omgivande samhället.

  • Be för Isabel och många andra i liknande situationer, att de kan få hjälp till en egen försörjning och barnen till skolgång.

  • Be för pastorsskolan Laulane att den kan utvecklas till att bli en ännu viktigare kanal för ledarträning i samfundet.

  • Tacka Gud för den stora församlingsrörelsen med flera hundra tusen medlemmar. Be om enhet och en sund andlig utveckling.

  • Be om att fler människor kommer till Tärna Frikyrkoförsamling.

  • Be för Centrumkyrkans sociala arbete som omfattar öppen kyrka ca 20-30 besökare per dag. Att de får ett möta Gud och får kraft att lämna sitt missbruk och komma vidare ur svåra situationer. Be för ledarna, och att fler kommer och står vid vår sida.

  • Be för våra tilltufsade vänner i Centrumkyrkan som funnit tron, att de växer till i Andlig mognad och stabilitet i Kristus.

  • Be om ett ungt par som kan ta sig an och starta upp ett pionjärt ungdomsarbete i Sala.

  • Be för vår stad Sala, som är fin på ytan, men har många problem under ytan. Vi tror Gud vill göra långt mer än vad vi kan önska och tänka i Sala.