Vecka 49, 2 – 8 december

Nystartad satsning för att grunda församlingar i östra Thailand

adventskalendrar

Under hösten har Ingvar och Anna Fredriksson packat ihop sitt hem och gjort ännu ett uppbrott för att gå in i en nysatsning. Det har varit många sådana uppbrott för familjen Fredriksson då de levt större delen av sitt vuxna liv i olika länder i Asien. Efter många år i Chiang Mai flyttar de nu till provinsen Ubon Ratchathani i östra delen av Thailand, en provins med 1,8 miljoner invånare där knappt 0,2% av befolkningen är kristna. Fredrikssons går därmed in i ett konkret arbete med att stödja församlingsgrundande i området. Efter besök i området skapades kontakter som de kände en kallelse att arbeta vidare med. De ser att folket är öppna och att det finns många vägar in i samhället. Vill du läsa mer om Anna och Ingvars arbete kan du göra det på http://www.ingvaranna.blogspot.se/

Ulriksbergskyrkan i Växjö (http://www.ulriksbergskyrkan.se/)

EFKbön, 2

Ulriksbergskyrkan är en församling som vuxit från 400 till 600 hundra medlemmar de senaste tolv åren. Ett flertal har kommit till tro, döpts sig och blivit en del av gemenskapen. Även en hel del har flyttat in från andra församling runt omkring Växjö. Vi är en brokig skara människor som älskar Jesus och vill göra honom känd i Växjö, Sverige och världen. De senaste åren har vi fått se en växande skara med barn och deras familjer!

Församlingsplanteringen ”Skäggetorpsgemenskapen” Linköping (www.skaggetorp.net Länk till annan webbplats.)

Efkbön

Skäggetorpsgemenskapen är en församlingsplantering i Linköpings mest invandrartäta stadsdel – en stadsdel med drygt 9000 invånare. Vår ambition är att bygga en församlingsgemenskap med ett tydligt missionellt perspektiv på allt vi gör. Vår församling är tydligt mångkulturell och erbjuder alltid tolkning samt lovsjunger på tre språk svenska, arabiska och engelska. Varje söndag samlas nu ca 20-30 personer, allt från barn till pensionärer. Gemenskapen har funnit i drygt 2 år och stöttas av Ryttargårdskyrkan.

Be för:

  • Ingvars och Annas etablering i Ubon att allt praktiskt fungerar på den nya platsen. Be att deras unika erfarenheter och gåvor kan bli en stor tillgång för hela Kristi kropp i Ubon-provinsen.

  • Att bra relationer kan skapas med de kristna församlingarna i området. Be att de hittar människor med samma vision att grunda nya församlingar i provinsen.

  • Be om Guds ledning att göra rätt prioriteringar i uppstarten av ett nytt arbete i ett nytt område.

  • Tacka Gud för deras villighet att än en gång göra ett uppbrott för evangeliets skull.

  • Be att Ulriksbergskyrkan ska hitta nästa steg för tillväxt, hängivenhet och fungerade strukturer.

  • Be att den påbörjade församlingsplanteringen  får växa till (LifeChurch).

  • Be att som en brokig skara från olika länder, kyrkliga traditioner, nyfrälsta och de som varit troende en längre tid ska få hitta Guds väg med församlingen så vi blir en enhet i mångfalden.

  • Att de många barn med familjer vi har kontakt med får lära känna Jesus

  • Att de som har gått en alphakurs och de som går nu får lära känna Jesus, bli döpta och en del av församlingen ( ca. 500 personer under de senaste 12 åren)

  • Be att människor i vårt kontaktnät ska bli frälsta och att Skäggetorpsgemenskapen snart ska få ha dop.

  • Be för att vi ska få vishet i hur vi kan möta alla sociala behov i vår gemenskap och i vår stadsdel.

  • Be att mångas som ännu inte känner Jesus ska komma på vår julfest den 15 dec.